Tweede week Vuelta begint met tweede etappezege Michael Storer

Foto: screenshot

Vandaag begonnen de renners in Roquetas de Mar aan de 189 kilometer lange tiende etappe. Een rit langs de Spaanse zuidkust, die finishte in Rincón de la Victoria.

De route voerde over glooiend terrein, met op 20 kilometer voor de finish een klim over 5 kilometer tegen 8%. De rit werd gewonnen door de Australiër Michael Storer, die daarmee vandaag zijn en Team DSM’s tweede etappezegge in deze Ronde van Spanje in de boeken zette.

De in Sittard woonachtige renner kwam in Rincón de la Victoria als eerste over de finish, 22 seconden voor de Belg Mauri Vansevenant en de Fransman Clément Champoussin, die samen met Dylan van Baarle en de Noor Odd Christian Eiking over de meet kwamen.

Primoz Roglic maakte een schuiver tijdens een afdaling. Hij kwam als 37e over de finish en is de rode trui kwijt aan Odd Christian Eiking.

Roglic staat nu derde in het algemeen klassement, op 2 minuten en 17 seconden achter de rode trui. Tweede is de Fransman Guillaume Martin op 58 seconden achter de rodetruidrager.

De elfde etappe voert woensdag opnieuw op een glooiend parcours. De renners starten in Antequera en finishen bijna 134 kilometer verderop in op de ‘muur’ in Valdepeñas de Jáen: een laatste klim met stijgingspercentages tot 30%.

Cookieinstellingen