Fortuna Sittard in volgende bekerronde uit tegen PSV

Foto: SGN

Zaterdagavond is de loting verricht voor de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker, waarin nu ook Ajax, PSV, AZ, Feyenoord en Vitesse zijn ingestroomd.

In totaal zijn nog 32 clubs in de race om de beker: waarvan 8 amateurclubs, 7 clubs uit de Keuken Kampioen divisie en 17 clubs uit de Eredivisie. Willem II overleefde als enige Eredivisieclub de eerste ronde niet. De Tilburgers werden door RKC Waalwijk het toernooi uitgewerkt.

Fortuna Sittard plaatste zich afgelopen woensdag eenvoudig voor de tweede ronde door een 3-0 overwinning op het in de Keuken Kampioen divisie uitkomende TOP Oss.

De volgende tegenstander is van een ander kaliber, want Fortuna Sittard speelt uit tegen PSV in Eindhoven. De wedstrijd in de tweede ronde van de strijd om de KNVB-beker wordt gespeeld op 14, 15 of 16 december.

Ook MVV en Roda JC – zaterdagvond nog elkaars opponenten in een vanwege ongeregeldheden op de tribunes gestaakt duel in de Keuken Kampioen divisie – lootten een tegenstander uit de Eredivisie en spelen beiden uit. MVV gaat op bezoek bij PEC Zwolle en Roda JC neemt het in de Adelaarshorst in Deventer op tegen Go Ahead Eagles.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties