Verstappen: hoop dat ze lekker eten van mijn boete

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft voorafgaand aan de Grote Prijs van Brazilië enigszins cynisch gereageerd op de boete van 50.000 euro.

Die kreeg de Red Bull-rijder zaterdag nadat hij vrijdag met zijn handen even aan de achtervleugel van zijn eigen bolide en daarna aan die van de Mercedes van Lewis Hamilton had gezeten, op zoek naar onregelmatigheden. Dat is niet toegestaan.

“Het is best een flinke boete”, zei Verstappen op de website van de Formule 1. “Ik hoop dat ze er een mooi diner van betalen met heel veel wijn. En dan heel goede, dure wijn, dat zou mooi zijn. Ze mogen me uitnodigen, dan betaal ik nog wel wat extra.”

Hamilton werd vanwege een onregelmatigheid aan zijn achtervleugel uit de uitslag van de kwalificatie voor de sprintrace van zaterdag geschrapt. De Brit startte de sprintrace daarom van plek 20, maar wist in de 24 rondjes die de race telde op te rukken naar plek 5. Vanwege een gridstraf voor een motorwissel start Hamilton zondag vanaf de tiende startplek. Verstappen start vanaf de tweede startpositie.

De overtreding die Verstappen beging vond plaats in het zogenoemde parc fermé, de plek waar alleen met toestemming van officials de auto’s mogen worden aangeraakt. Verstappen moest zich zaterdag melden bij de stewards die de overtreding bestraften met een fikse boete. “Ik moet betalen”, zei Verstappen. “Ik zal dan maar wat minder FIFA-punten kopen”, zei hij, verwijzend naar zijn hobby. Verstappen is een fanatiek-speler van het computerspel FIFA21.

Cookieinstellingen