Vingegaard wint Alpenrit en pakt geel op de Col du Granon

Foto: © Ron Philips - Sporteve-foto.nl

De Deen Jonas Vingegaard heeft vandaag figuurlijk een flinke klap uitgedeeld aan – tot vandaag – klassementsleider Tadej Pogacar.

Had de Sloveen gisteren in het algemeen klassement nog 39 seconden voorsprong op Vingegaard, na vandaag is dat een achterstand van 2 minuten en 22 seconden.

Vingegaard kwam solo over de meet in de slotklim en vervolgens was het 59 seconden wachten op nummer 2 Nairo Quintana. De Fransman Romain Bardet kwam elf seconden later dan de Colombiaan als derde binnen. Tadej Pogacar liet 2 minuten en 59 seconden op zich wachten en finishte als zevende.

Pogacar zakt na de rit van vandaag naar plek 3 in het algemeen klassement. Bardet is tweede en Vingegaard gaat aan de leiding. Hij heeft 2 minuten en 16 seconden voorsprong op Bardet en 2 minuten en 22 seconden op Pogacar.

Algemeen klassement na etappe #11

 1. Jonas Vingegaard
 2. Romain Bardet                  + 2.16
 3. Tadej Pogacar                  + 2.22
 4. Geraint Thomas                 + 2.26
 5. Nairo Quintana                 + 2.37
 6. Adam Yates                     + 3.06
 7. David Gaudu                    + 3.13
 8. Aleksnadr Vlasov               + 7.23
 9. Alexey Lutsenko                + 8.07
10. Enric Mas                      + 9.29

Donderdag opnieuw een loodzware Alpenrit. De 165 kilometer lange etappe vertrekt vanuit Briançon en telt onderweg drie beklimmingen van de buitencategorie: andermaal de Col du Galibier, vervolgens de Col de la Croix de Fer en tenslotte de Alpe d’Huez.

Cookieinstellingen