Fortuna Sittard vergroot kloof naar degradatiezone

Foto: SGN

Fortuna Sittard heeft vanavond in Emmen de afstand tot de degradatiezone met drie punten vergroot.

Voordat scheidsrechter Van Boekel voor het begin van de wedstrijd floot werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije.

Op de uitshirts van Fortuna Sittard prijkte vanavond niet het logo van Betcity maar de tekst GIRO555, het rekeningnummer van het rampenfonds.

Fortuna Sittard trok vanaf het begin ten aanval, op jacht naar een vroege treffer, maar die bleef uit. Beide ploegen kregen via Antonisse (Emmen) en Burak Yilmaz een niet te missen kans, maar beide spelers faalden. Úmaro Embaló zag vervolgens een kopbal net naast het Emmen-doel gaan en aan de andere kant zag oud-Fortunaspeler El Messaoudi zijn kopbal gestopt worden door Fortunadoelman Ivor Pandur. In de eerste helft had de thuisploeg een licht veldoverwicht.

In de tweede helft kon FC Emmen amper gevaar stichten en naarmate de wedstrijd vorderde werd het overwicht van Fortuna groter. Dat leidde in de 76e minuut tot een doelpunt van Oguzhan Özyakup, die een uitstekende assist van Iñigo Córdoba laag in de verre hoek afrondde. Op het doelpunt volgde geen uitbundige viering, maar toonde Özyakup een wit T-shirt met de tekst ‘Pray for Turkey’.

Voor beide ploegen is het een belangrijke wedstrijd. Emmen wil zo snel mogelijk weg uit de gevarenzone en Fortuna Sittard zal de kloof met de ploegen die daarin verkeren graag zien groeien.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Arianit Ferati (69′ Deroy Duarte), Dimitrios Siovas, Rodrigo Guth, Rémy Vita, Dogan Erdogan, Kristijna Bistrovic, Oguzhan Özyakup (90′ Thomas Buitink), Iñigo Cordoba, Burak Yilmaz en Úmaro Enmbaló (69′ Tijjani Noslin).

Scheidsrechter Pol van Boekel trok geel voor Iñigo Córdoba van Fortuna Sittard en voor Veendorp van FC Emmen.

Op vrijdag 17 februari speelt Fortuna Sittard uit tegen RKC Waalwijk.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen