Gaat Fortuna Sittard punten pakken tegen SC Heerenveen?

Foto: SGN

Vanmiddag om 14:30 uur vindt de aftrap plaats van het competitieduel tussen Fortuna Sittard en SC Heerenveen.

Nadat het eerste thuisduel na de winterstop tegen Vitesse werd verloren zag het team van coach Sjors Ultee de afgelopen week in de laatste seconden van de verlenging van het bekerduel thuis tegen Feyenoord een volgende bekerronde aan zijn neus voorbijgaan.

Om uit de buurt van de gevarenzone te blijven moet Fortuna Sittard vandaag tegen SC Heerenveen punten pakken. De Friezen staan op de negende plek en hebben 8 punten meer dan Fortuna Sittard, dat met 20 punten op de veertiende plek van de ranglijst staat.

Vorig jaar verloor Fortuna Sittard thuis met 2-4, nadat de ploeg eerste met 2-0 voor had gestaan. Dit seizoen speelde Fortuna Sittard uit in Heerenveen met 1-1 gelijk. Thuiswedstrijden tegen Heerenveen eindigden tot op heden nooit in een gelijkspel. Fortuna won in totaal vier keer, Heerenveen ging evenwel een keer vaker met de overwinning aan de haal. Hoogste tijd dus om hier evenwicht in te brengen.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Martin Angha, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, George Cox, Tesfaldet Tekie, Alex Carbonell, Felix Passlack, Amadou Ciss, Vitalie Damascan en Mark Diemers.

Fortuna Sittard moet het vandaag doen zonder de geschorste Jorrit Smeets. Rasmus Karjalainen en Bassala Sambou zijn niet inzetbaar wegens ziekte.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom, die vandaag zijn eerste eredivisiewedstrijd fluit.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties