Fortuna Sittard laat punt liggen in Leeuwarden

Fortuna Sittard heeft vanavond in Leeuwarden de wedstrijd tegen SC Cambuur ietwat ongelukkig met 2-1 verloren.

Het team van coach Sjors Ultee was direct na de aftrap gevaarlijk en dwong al na 18 seconden een hoekschop af, die overigens niets opleverde. Even later zag Martin Angha zijn kopbal gestopt worden door Cambuur-doelman Stevens. Aan de andere kant moest ook Fortuna-doelman Yanick van Osch een aantal keren handelend optreden. Duarte schoot Fortuna Sittard in de 20e minuut op voorsprong. Cambuur had weliswaar het meeste balbezit, maar Fortuna Sittard was aanvallend de gevaarlijkste ploeg. Charlison Benschop zag zijn treffer uit een rebound van een schot van Zian Flemming in de 31e minuut tot zijn verrassing afgekeurd worden na ingrijpen van de VAR. Mogelijk ging er een overtreding door Zian Flemming of door Martin Angha aan vooraf. Vijf minuten later schoot Boere de gelijkmaker binnen en vanaf dat moment trok Cambuur de wedstrijd volledig naar zich toe. Dat leidde tot een aantal kansen, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Dimitrios Siovas was in de 63e minuut dicht bij een treffer voor Fortuna. Hij kegelde een door Cambuur uit een hoekschop weggewerkte bal vanaf de rand van de zestien snoeihard op de kruising. In de 74e minuut scoorde Boere zijn tweede doelpunt voor Cambuur en moest Fortuna op jacht naar de gelijkmaker om tenminste nog een puntje aan het duel over te houden. De voor Ben Rienstra in het veld gekomen spits Paul Gladon was daar in de laatste minuut van de wedstrijd erg dichtbij. Hij werkte de bal op aangeven van Charlison Benschop over de ver uit zijn doel gekomen doelman Stevens, maar moest toezien dat Cambuur-verdediger Schmidt de bal met een uiterste krachtsinspanning het doel uitwerkte. Daarbij was onduidelijk of de bal de doellijn nou wel of niet volledig was gepasseerd. De slotfase van het duel verliep door een aantal opeenvolgende en tijdrovende blessures aan Cambuurzijde bijzonder rommelig. Fortuna Sittard slaagde er niet meer in om nog een gelijkspel af te dwingen en moest met 0 punten de lange thuisreis aanvaarden.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan. Die trok geel voor Ben Rienstra, Mickael Tirpan en Paul Gladon van Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd met de volgende opstelling: Yanick van Osch, Mickael Tirpan (80′ Jordan Botaka), Martin Angha, Andreas Samaris, Dimitrios Siovas, George Cox, Ben Rienstra (80′ Paul Gladon), Deroy Duarte, Zian Flemming, Mats Seuntjens en Charlison Benschop.

Volgende week zondag 6 maart speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen hekkensluiter PEC Zwolle.