Voorjaar – ‘prana’ returns

Foto: Yogaplace

“De dagen worden langer, de vogels wekken je, de zon verwarmt je gezicht. Je energie neemt toe en je staat te popelen om aan de slag te gaan. Ieder jaar als de wereld groener wordt, voelt het weer alsof mijn ‘prana’, levensenergie weer kabbelend op gang komt.”

Aan het woord is Manon Simonis van Yogaplace Sittard en Maastricht. Ze geeft aan dat er weer nieuwe ideeën en mooie ontwikkelingen in Yogaplace aan staan te komen. “Niet dat we met Yogaplace in de afgelopen winter stilgestaan hebben.” Integendeel, Bela Lipat heeft mooie Mysore weken in Sittard verzorgd. In Maastricht heeft Luke Jordan het Ashtanga virus nog maar weer eens méér verspreid. En daarnaast brachten de eigen docenten van Yogaplace in Sittard en Maastricht ook continu voor menigeen die welverdiende rustmomentjes tijdens drukke, maar donkere maanden.

Santosha
Manon vervolgt: “Graag vertel ik je over onze workshops in Sittard en Maastricht, de mooie Lente-zomeractie en de nieuwe lessen, maar ook in deze tijd voel ik Santosha (innerlijke tevredenheid), dankbaarheid en vreugde. Santosha is één van de vijf Niyama’s (een onderdeel van het Achtvoudige pad van ‘Patanjali‘) en leert je dat je je nooit hoeft af te vragen ‘wat als’ of ‘wat zou gebeurd zijn als..’, omdat we geloven dat wat zou kunnen gebeuren is gebeurd. Dit is waar de ware tevredenheid in schuilt. Het gevaar van het hierbij laten is dat je denkt dat het een simpele wijze van geloven is en dat we geen invloed hebben op hoe we ons leven leiden. De waarheid zit in dat we net wel volledige controle over ons leven hebben en dit kunnen vertrouwen omdat we volledige controle hebben over hoe we op elke situatie in ons leven reageren. Er zullen altijd dingen zijn die we niet kunnen veranderen: het weer, onvoorziene ziektes de stabiliteit in de economie. Wat we wel kunnen veranderen zijn onze reacties op de onveranderbare elementen in ons leven. De dankbaarheid en vreugde ervaar ik voor alles wat er is. Waar we nu zijn. Daarom wil ik ook jou bedanken, als student of betrokkene van Yogaplace. Zonder jou zou Yogaplace niet die plek zijn waar we samen mogen zijn en groeien. En met deze intense tevredenheid als basis, ontstaat er een volgende stap, maken we nieuwe plannen, creëren we en verheugen we ons op alles wat er komt. Samen met jou.”

Cookieinstellingen