Café De Hollande deelnemer aan Grolsch Proeverij

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De belangstelling van de Nederlandse bierdrinker voor speciaalbieren neemt toe. Speciaalbieren zijn hot, weet ook Michael Caessens, sinds 2,5 jaar uitbater van café De Hollande.

In dit Grolsch café op de hoek van de Markt en de Putstraat in Sittard worden momenteel behalve Grolsch pils al zo’n 50 bekende en minder bekende speciaalbieren van uiteenlopende brouwers geschonken. Grolsch haakt aan bij de groeiende belangstelling voor speciaalbieren door zelf ook actief aan de slag te gaan met het brouwen van bijzondere bieren in zijn speciale proefbrouwerij. En om te peilen of die in de smaak vallen bij het publiek gebeurt dat brouwen in eerste instantie kleinschalig: alleen bij 30 recent door Grolsch als proeflokaal aangewezen café’s in Nederland kan maandelijks een nieuw Grolsch speciaalbier worden geproefd.

Experimenteren en innoveren: ontdek alles, behoud het goede

Eén van die als proeflokaal aangewezen café’s is café De Hollande, samen met een café in Heerlen het enige Limburgse proeflokaal van Grolsch. Michael is best wel trots op die uitverkiezing. “We doen hier al het een en ander met speciaalbieren en het is leuk dat nu ook Grolsch zich actief op het terrein van de speciaalbieren gaat roeren. Het is de bedoeling dat we maandelijks een nieuw speciaalbier binnenkrijgen. Het eerste fust krijgen we komende week binnen, dat wordt een Tripel. Klanten die een glas bestellen – daarvoor geldt overigens de normale prijs voor speciaalbier – kunnen dan op een speciaal daarvoor ontworpen viltje een proefnotitie achterlaten. Die viltjes verzamelen we en gaan naar de brouwer. Zo kan hij zien wat in de smaak valt en wat niet, en wat er eventueel moet worden aangepast om voor de meeste klanten een optimale smaakbeleving te realiseren.”

De door Grolsch gebrouwen speciaalbieren die in de proeflokalen worden geschonken zijn enkel en alleen in die proeflokalen te verkrijgen en dan nog alleen zolang de voorraad strekt. Voor de echte bierproever is het in elk geval een leuk vooruitzicht dat er bij De Hollande elke maand weer een nieuw biertje kan worden geproefd.

Openingstijden Café De Hollande

  • Woensdag van 13:00-02:00 uur
  • Donderdag van 10:00-04:00 uur
  • Vrijdag van 13:00-04:00 uur
  • Zaterdag van 10:00-04:00 uur
  • Zondag van 13:00-02:00 uur
  • Maandag en dinsdag gesloten.
Markt 36, Sittard, telefoon 046 458 2457

Reacties