‘Krismès oppe Sjteivig 2017!’ – kerstmarkt op de Steenweg op 16 december

Foto: HH

Noteer 16 december alvast in je agenda, want dan vindt de derde editie van Krismès oppe Sjteivig plaats!

Ook dit jaar wordt de Steenweg in Sittard weer één dag in het ultieme kerstgevoel ondergedompeld.

De kerstmarkt, met verschillende kraampjes, een DJ en allerlei activiteiten voor de kids, vindt plaats van 10:00 tot 17:00 uur en wordt georganiseerd door 17 winkeliers van de Steenweg; een unieke samenwerking om de winkelstraat weer op de kaart te zetten.

Net als voorgaande jaren wordt de straat gevuld met verschillende eetkraampjes. Kom genieten van een echt winters soepje verzorgd door Keurslager Vink, een beker warme chocomel of glühwein en neem als aandenken een zakje home made luxe koekjes of wafels mee naar huis.

Daarnaast wordt er deze dag een demonstratie stroopbereiding verzorgd door Ger Graus en kun je hier terecht voor de lekkerste dorpse en biologische producten.

Ook voor de allerkleinsten onder ons is er 16 december van alles te beleven! Verwen ze met een bakje vers gemaakte poffertjes of laat ze lekker uitrazen in de levensgrote Snow Globe.

Krismès oppe Sjteivig is een concept opgezet door de winkeliers zelf om de Steenweg weer op de kaart te zetten. De winkelstraat wordt vaak gezien als een vergeten stukje Sittard, terwijl hier een aantal van de leukste en oudste winkels van de stad gevestigd zijn. Door het organiseren van de kerstmarkt willen zij de Steenweg weer onder de aandacht van het winkelend publiek brengen.

Dus kom 16 december gezellig langs en laat je één dag onderdompelen in het ultieme kerstgevoel!

Cookieinstellingen