Ledental Fortuna Supporters Collectief in jaar tijd meer dan verdubbeld

Fortuna Sittard Fandag 2018
Fortuna Sittard Fandag 2018
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In de loop van een succesvol seizoen 2017-2018 en na de daaropvolgende promotie naar de Eredivisie zag het Fortuna Supporters Collectief (FortunaSC) haar ledental sterk groeien.

Het collectief werd vijf jaar geleden opgericht als een gezamenlijk platform voor de diverse supportersgroepen die de club een warm hart toedragen. Ook in de jaren van financiële kommer en sportieve kwel bleven zij onvermurwbaar achter hun ‘klupke oet Zitterd’ staan.

En na een prachtseizoen dat gepaard ging met toenemend vertrouwen en dito stabiliteit sluiten steeds meer Fortuna-fans zich aan en worden ze lid van het Fortuna Supporters Collectief. Dat collectief telt inmiddels bijna 1100 leden en dat aantal groeit nog steeds. Dat betekent dat bij een uitverkocht huis straks bijna een op de tien toeschouwers lid is van het supporterscollectief. En daarmee wordt een oude doelstelling – ooit 500 leden halen – meer dan dik gehaald. Op 1 juli 2017 telde het collectief nog 400 leden.

Sinds woensdag beschikt het collectief bovendien over een fraaie vernieuwde website, waarop fans alles te weten komen over de club, de wedstrijden, de kaartverkoop en buscombi’s voor uitwedstrijden. Verder beschikt de site, net als de oude versie, over een forum waarop supporters zelf onderwerpen kunnen aansnijden waarover vervolgens gediscussieerd kan worden. Die discussies zijn ook voor niet-leden te volgen.

Cookieinstellingen