Opvallend veel parkeerplek op Stationsplein Sittard

Amper Belgische nummerplaten op het Stationsplein.
Amper Belgische nummerplaten op het Stationsplein.
Foto: F. de Graaff

Wie regelmatig in de omgeving van het NS-station in Sittard komt zal vandaag hebben vastgesteld dat er opvallend veel parkeerplekken vrij zijn.

Ook is het aantal auto’s met Belgische nummerplaten drastisch afgenomen. Veel vaste klanten van de coffeeshops zijn de afgelopen weken middels flyers geïnformeerd over de herinvoering van het i-criterium in Sittard-Geleen, dat de verkoop van wiet door coffeeshops aan anderen dan Nederlandse ingezetenen verbiedt. Die herinvoering is vanaf vandaag, 1 juni, een feit. Het was vandaag voor het eerst dan ook eens rustig in de coffeeshops. Waar normaal alle tafels bezet waren en velen stonden te wachten op hun beurt was er nu plek zat. De politie rijdt er vandaag opvallend vaak voorbij.

Opvallend was verder dat verschillende plukjes van drie tot vijf jonge mannen de nummerplaten van voorbijrijdende auto’s goed in de gaten hielden. Straatdealers, op zoek naar buitenlanders die nog niet weten dat de coffeeshops niets meer aan hen mogen verkopen. En soms zie je dan iemand rondlopen die zijn dealers in de gaten houdt. Geen prettig volk. Zodra de mannen een camera zien gaan de capuchons over het hoofd en verdwijnen ze, de middelvinger in de lucht.

De gemeenten in de Westelijke Mijnstreek hebben sinds vandaag een Drugsmeldpunt geopend, waar mensen 24 uur per dag en 7 dagen per week melding kunnen maken van drugsoverlast in de breedste zin des woords.

» Drugsmeldpunt tefeloon046 – 477 8510
» Drugsmeldpunt online 

 

drugsmeldpunt-sittard-geleen

Cookieinstellingen