Villa’s in de Veneto

Foto:

Luc Laudy geeft op donderdag 27 maart een lezing over de geschiedenis van de villabouw  op het vasteland van Venetië.

De republiek Venetië strekte zich eeuwenlang ook uit op het vaste land van noord Italië. Vele rijke Venetiaanse families lieten er vanaf de renaissancetijd door bekende architecten, zoals Andrea Palladio en Vicenzo Scamozzi, villa’s bouwen met prachtige tuinen. De Venetiaanse schilders Paolo Veronese, GB Tiepolo en anderen zorgden voor weergaloze frescoschilderingen waarmee de villa’s schitterende musea werden. In deze lezing zal de geschiedenis van de villabouw aan de orde komen. Enkele belangrijke villa’s worden nader bekeken waarbij uiteraard de interieurs met schilderingen speciale aandacht krijgen. 
U kunt zich aanmelden voor deze lezing via tel. 046 – 4236520 (werkdagen tussen 09.00 -12.00 uur) of via [email protected].
Datum: donderdag 27 maart 2014
Aanvang: 19.00 uur
Duur: circa 2,5 uur
Adres: Volksuniversiteit Maasland
Geenstraat 32A, 6162 XZ Geleen
Luc Laudy
Luc Laudy (Heerlen, 1949) behaalde na het Bernardinuscollege (1968) onderwijsbevoegdheden aan de Pedagogische Academie in Heerlen, de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en Onderwijskunde aan de Katholieke Leergangen te Sittard.
Ruim 25 jaar werkte hij als docent ‘kunsteducatie’ aan de Fontys lerarenopleiding Sittard en de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht. Aan deze opleidingen verzorgde hij o.m. de binnen- en buitenlandse excursies naar exposities op het gebied van Kunst en Cultuur en reizen naar de belangrijke kunststeden in Italië. 
Hij was bijna 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Sinds zijn vut houdt hij zich o.a. bezig met het geven van lezingen op het gebied van Kunst en Cultuur. Aan de Volksuniversiteit Maasland Sittard/Geleen/Heerlen geeft hij cursussen Kunstgeschiedenis.
In zijn woonplaats Sittard verzorgt hij stadswandelingen met kunst- en cultuurhistorische thema’s als onderwerp.
Cookieinstellingen