Herhuisvestingsplannen politie

De politie in de Westelijke Mijnstreek kent na uitvoering van de herhuisvestingsplannen één Robuust Basis Team (RBT) in Sittard en twee steunpunten, één in Geleen en één in Stein.

Dat blijkt uit de toekomstplannen voor de huisvesting van de Nationale Politie die Minister Opstelten vandaag in een brief aan de Tweede Kamer uiteen heeft gezet.
Het huisvestingplan hangt nauw samen met technologische ontwikkelingen en het dienstverleningsconcept waaronder de multi-channel aanpak. De huisvesting sluit aan bij de manier waarop de politie werkt, passend bij de manier waarop de burger met de politie in contact wil komen. De politie is op meerdere manieren bereikbaar en aanspreekbaar en is er altijd, voor een veiliger samenleving. Door de huisvesting zo in te richten dat het past bij de werkwijze van de politie, geeft het 60.000 professionals de werkplek die ze nodig hebben om hun vakmanschap te laten spreken.
“De politie werkt daar waar de burger ons nodig heeft. 24/7 alert en blijvend lokaal bereikbaar voor burgers. De dagelijkse politiezorg wordt verricht vanuit robuuste basisteams (RBT).” Door de nieuwe inrichting en technologische ontwikkelingen zijn er minder politiebureaus nodig.
Gevolgen voor de Westelijke Mijnstreek
In de eenheid Limburg zijn op dit moment 23 bureaus met een publieksfunctie. Op termijn blijven er 23 locaties met een publieksfunctie, al dan niet kleiner of op een andere plaats. Het besluit wordt geleidelijk uitgevoerd. In de eenheid komen twaalf robuuste basisteams en elf steunpunten. 
Voor de Westelijke Mijnstreek zijn dat:
  • RBT Westelijke Mijnstreek, Stationsplein Sittard
  • Steunpunt Stein, Drossaert J. van Kesselstraat
  • Steunpunt Geleen, Mauritslaan
Foto: © Libor Bednarik – Sittard365.com
Cookieinstellingen