Woninginbraken en autodiefstallen Geleen opgelost

Sittard-Geleen, 24-05-2013 | De politie heeft na onderzoek 8 woninginbraken en 4 autodiefstallen door een Geleens inbrekersduo opgelost. De twee mannen (36 en 40 jaar oud) zitten, sinds zij op 16 maart op heterdaad bij een inbraak werden betrapt, in voorarrest.

Zowel in de auto van het tweetal als in de woning van een van de verdachten werd een groot aantal gestolen goederen aangetroffen en in beslag genomen. Een daarvan kon worden herleid naar een eerdere inbraak in dezelfde woning aan de Beekhoverstraat waar het duo op 16 maart werd betrapt. Een aantal andere goederen kon worden herleid naar andere aangiftes van woninginbraken en autodiefstallen en is inmiddels voor een deel teruggegeven aan de benadeelden.
Het politieonderzoek door het woninginbrakenteam Zuid/West vond de afgelopen maanden plaats in Geleen en Sittard. 
Een 21-jarige vrouw uit Geleen werd aangehouden omdat ze wordt verdacht van heling van een aantal goederen, zij is inmiddels weer in vrijheid gesteld. Tevens rees tijdens het onderzoek het vermoeden dat beide verdachten in het bezit waren van vuurwapens. Bij familie van een van de verdachten in Geleen werden vervolgens 13 vuurwapens en munitie in beslag genomen.
Cookieinstellingen