Eén aanslag voor gemeentelijke en waterschapsbelastingen

Vanaf 2014 ontvangen de burgers en bedrijven van de gemeenten die deelnemen in het samenwerkingsverband BsGW een aanslag van gemeentelijke belastingen gecombineerd met de waterschapsbelastingen op één biljet van BsGW. 

Alle belastingplichtigen hebben in januari een informatieblad (pdf, 643 kB) ontvangen met uitleg over het nieuwe gecombineerde aanslagbiljet. U heeft vanaf nu, voor zowel de waterschaps- als de gemeentelijke belastingen, nog alleen met BsGW te maken. 
Zo kunt u gebruik maken van het digitale loket www.bsgw.nl om al uw persoonlijke belastingzaken te regelen. Dit digitale loket is beschikbaar vanaf het moment dat u de belastingaanslag van BsGW heeft ontvangen. In gemeenten die niet deelnemen in de belastingsamenwerking BsGW wordt de aanslag voor alleen de waterschapsbelastingen ook verzonden op een aanslagbiljet en in een envelop van BsGW.
Betaalgemak
Vanaf 2014 kan de huidige acceptgirokaart niet meer verwerkt worden door de Nederlandse banken. Dit is omdat iedereen een langer rekeningnummer krijgt. U ontvangt daarom geen papieren acceptgirokaarten meer. Betalen kan door eigen overschrijving. U moet dan zelf zorgen dat uw belastingen op tijd worden betaald. 
Een manier om te betalen is FiNBOX, een aantrekkelijk digitaal en veilig alternatief binnen uw internetbankieren, waar u zelf controle houdt over uw betalingen. 
Aanmelden voor FiNBOX
Na uw aanmelding ontvangt u uw aanslagbiljet in de betaalomgeving van uw internetbankieren. Betalen via FiNBOX is alleen mogelijk voor klanten van de ABN AMRO bank, de ING bank en de Rabobank. U kunt ook betalen via IDEAL. 
Betalen via automatische incasso is het gemakkelijkst. Vul het machtigingsformulier in dat u aantreft bij de belastingaanslag en stuur het op. BsGW schrijft dan de belastingen gespreid af in maximaal 10 termijnen.
Wie is BsGW
BsGW Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen is een zelfstandig samenwerkingsverband voor heffing en inning van gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen en voor uitvoering van de wet WOZ. Deelnemers in BsGW zijn de gemeenten Beek, Bergen, Brunssum, Echt-Susteren, Heerlen, Landgraaf, Leudal, Maasgouw, Maastricht, Nederweert, Nuth, Onderbanken, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Venlo, Voerendaal en het Waterschap Peel en Maasvallei en het Waterschap Roer en Overmaas.
Voordelen van samenwerking
BsGW Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen is een samenwerkingsverband op het gebied van lokale belastingen. BsGW zorgt voor de heffing en invordering van belastingen en stelt de WOZ-waarde voor woningen en bedrijfspanden vast. Hierdoor kunnen waterschapsbelastingen en gemeentebelastingen voortaan op één gecombineerde aanslag worden verstuurd. Ook kwijtschelding en bezwaarschriften worden voortaan gezamenlijk afgehandeld via één aanvraag. Door de samenwerking besparen de 20 gemeenten en de 2 waterschappen die deelnemen in BsGW samen ruim 8 miljoen euro per jaar.
Vragen en antwoorden
Op de website van BsGW (www.bsgw.nl) vindt u meer informatie. Uw persoonlijke belastingzaken regelt u snel en gemakkelijk via uw persoonlijke pagina. U kunt er onder andere uw aanslagen raadplegen, uw rekeningnummer wijzigen, automatische incasso afgeven, bezwaar maken, taxatieverslagen inzien en kwijtschelding aanvragen. 
De belastingenwebsite is beschikbaar vanaf het moment dat u de belastingaanslag van BsGW heeft ontvangen. Telefonisch bereikt u BsGW op werkdagen tussen 08.30u en 17.00u via het nummer 088-8420420 (lokaal tarief). De medewerkers van het klantencontactcentrum van BsGW zijn u graag van dienst.
Meer informatie
Burgers en bedrijven worden via internet direct (online) voorzien van specifieke klantinformatie, onder andere via een persoonlijke pagina op een speciale digitale balie voor belastingen. Daarnaast is er een rechtstreeks telefoonnummer voor belastingvragen. 
Burgers en bedrijven kunnen vanaf 2014 hun belastingvragen direct stellen via de persoonlijke pagina op de belastingenwebsite www.bsgw.nl of de speciale belastingtelefoon 088-8420420 van de BsGW. Deze zullen kort voor de aanslagverzending medio februari 2014 worden opengesteld. Voor vragen over belastingen die bij de gemeente binnenkomen, zal geadviseerd worden om contact op te nemen met de klantenservice van BsGW.
BsGW Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen
Postadres: Postbus 1271, 6040 KG Roermond
Bezoekadres: Maria Theresialaan 99, 6043 CX Roermond
Geopend: ma t/m vr 08.30-17.00 uur.
Belastingtelefoon: 088-8420420
Internet: www.bsgw.nl
Rekeningnummer: IBAN NL18 INGB 0002120407 t.n.v. BsGW Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen.
Waterschap Roer en Overmaas
Cookieinstellingen