Brightlands naar World Expo Milaan

Foto: Stefano Stabile [CC BY-SA 3.0] via Wikimedia Commons

De Provincie Limburg is met de Brightlands-campussen vertegenwoordigd in het Nederlands paviljoen op World Expo Milaan 2015. De provincie schuift de Brightlands-campussen naar voren als economische hub in Europa op het gebied van materialen, voeding en gezondheid.

De 34e wereldtentoonstelling Expo 2015, die wordt gehouden van 1 mei tot en met 31 oktober, brengt naar verwachting 30 miljoen bezoekers naar Milaan. Er doen meer dan 140 landen mee, waaronder Nederland.

De Provincie Limburg kreeg onlangs de kans om deel uit te maken van het Nederlandse paviljoen. De World Expo biedt zo een unieke gelegenheid om een internationaal publiek kennis te laten maken met de Brightlands-campussen in Sittard-Geleen, Maastricht en Venlo. Bovendien wordt op die wijze ook de specifieke ligging van Limburg, aan de grens met Duitsland en België, onder de aandacht gebracht.

Daarnaast zit internationaal denken en handelen, alsmede het spelen met grenzen, in het DNA van Limburg. De provincie vormt de Nederlandse frontlinie met Europa. Dat maakt Limburgers krachtige partners in grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden.

Twan Beurskens, gedeputeerde Economische Zaken voor de Provincie Limburg, zegt: “We grijpen de kans om Limburg op deze wereldexpo te presenteren. Het is belangrijk dat de wereld weet wat we te bieden hebben. Op het gebied van kennis en maakindustrie behoren wij tot de meest innovatieve regio’s van West-Europa. Ondernemers, wetenschappers en investeerders, waar ook ter wereld, moeten weten wat er in Limburg gebeurt.“

Internationale reputatie
Bert Kip, CEO Brightlands Chemelot Campus, zegt: “We werken nu ruim een halfjaar samen onder de naam Brightlands en die naam is in de regio al behoorlijk bekend. Maar als campussen hebben we die naam aangenomen om juist internationaal een vuist te maken De World Expo biedt een prima mogelijkheid om Brightlands als place to be voor kennis en business op het gebied van materialen, gezondheid en voeding internationaal te profileren.”

Jan Kees Dunning, CEO Brightlands Maastricht Health Campus, zegt: “We laten Brightlands op verschillende manieren aan de bezoekers van de World Expo zien. Onze stand symboliseert ons motto ‘Knowledge Crossing Borders’ met een klassieke schoolbus die in no time op een aantrekkelijke manier tot informatie- en ontmoetingsplek is omgebouwd.”

Frans van Leijden, kwartiermaker Brightlands Campus Greenport Venlo: “Ook bieden we een inhoudelijk programma onder de naam Brightlands Dialogues, waarbij verschillende thema’s aan de orde komen. Verder maken we Limburgse partijen wegwijs hoe ze de Expo kunnen inzetten als podium voor hun activiteiten. Denk aan het organiseren van congressen in Milaan tijdens de Expo. Dit levert voor die partijen meer aandacht op dan ze elders ooit krijgen. En tenslotte vormt de Expo een mooie aanleiding om nieuwe doelgroepen aan te boren en die gericht te informeren over wat er op de Brightlands-campussen allemaal gebeurt.”

Brightlands Dialogues
Het programma voor Milaan is volop in ontwikkeling. In de vorm van enkele Brightlands Dialogues zorgen de campussen voor ontmoetingen tussen internationale wetenschappers en bedrijven, over verschillende onderwerpen gerelateerd aan het thema van de World Expo, “Voedsel voor de planeet, energie voor het leven” (Feeding the Planet, Energy for Life).

Meer concreet gaat het over duurzame verpakkingen & recycling, de invloed van voedsel op de gezondheid van hart en bloedvaten, de ontwikkeling van kweekvlees en klinische validatie, innovatie, en smaakbeleving van gezonde voeding.

De initiatiefnemers van de Limburg-stand zijn de Provincie Limburg, Connect Limburg, de Brightlands-campussen en NV Industriebank LIOF.

Bron: Provincie Limburg

Cookieinstellingen