Koers centrumaanpak Geleen vastgelegd

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de eindrapportage Compact en toekomstbestendig kernwinkelgebied Geleen en meer specifiek met de verfijning c.q. uitwerking voor de onderdelen branchering en instrumentarium.

Met de kaderstelling (afbakening kernwinkelgebied, routing respectievelijk eerste aanzet voor branchering en instrumentarium) ging de raad reeds akkoord op 8 juli 2015 bij de vaststelling van het geactualiseerde centrumplan Geleen.

In de 2e helft van 2015 is dit vastgestelde kernwinkelgebiedscenario nader uitgewerkt en verfijnd voor bovengenoemde onderdelen. Dat is gebeurd aan de hand van keukentafelgesprekken met ondernemers en vastgoedeigenaren. Hierbij is ook gewerkt aan het vergroten van draagvlak respectievelijk is gezocht naar positieve energie. De resultaten van deze 2e fase zijn door Seinpost Adviesbureau BV verwerkt in een eindrapportage, die begin van dit jaar is opgeleverd.

Met de instemming door het college krijgt de rapportage een definitief karakter en zal deze als leidraad worden gehanteerd om te komen tot een compacter en toekomstbestendig kernwinkelgebied in het centrum van Geleen. Dit uiteraard binnen de profilering ‘winkelannex dienstencentrum met ruimte voor innovatie’.

De vertaalslag van het rapport naar de praktijk zal evenals de totstandkoming van de visie in goede samenwerking met de vastgoedeigenaren en ondernemers binnen het centrum Geleen worden opgepakt.

Cookieinstellingen