Open dag piek- en back-upcentrale Hoogveld in Sittard

<em>Piek en backupcentrale Ennatuurlijk in Hoogveld, Sittard</em>
Piek en backupcentrale Ennatuurlijk in Hoogveld, Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op woensdag 31 augustus stelt Ennatuurlijk – partner van de gemeente Sittard-Geleen in Het Groene Net – haar piek- en back-upcentrale in Sittard open voor bezoek.

Tijdens deze open dag kunnen bewoners en andere geïnteresseerden zien waar de warmte die ze gebruiken vandaan komt en hoe het proces in zijn werk gaat. Duurzaamheid en leveringszekerheid staan bij de warmtelevering centraal.

2000 ton CO2 minder

De Biomassa Energiecentrale Sittard (BES) levert samen met de piek- en back-upcentrale van Ennatuurlijk warmte aan de wijk Hoogveld. Hiermee wordt een CO2 reductie van circa 2.000 ton gerealiseerd. Dat staat gelijk aan CO2 opname van ongeveer 100.000 bomen per jaar. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verduurzaming van de wijk Hoogveld en de Gemeente Sittard-Geleen.

Rondleidingen

De open dag duurt van 15:00 tot 20:00 uur. Tijdens de open dag verzorgt Ennatuurlijk rondleidingen. De rondleidingen duren een half uur en per rondleiding kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Wilt u er zeker van zijn dat u een kijkje kunt nemen in de centrale? Schrijf u dan in via onderstaande link. Voor kinderen is er een springkussen, wordt er geschminkt en is er uiteraard wat lekkers. De Piek- en back-upcentrale is gevestigd aan Hoogveld 2, 6135 HB in Sittard.

» inschrijven voor rondleiding door centrale 

Cookieinstellingen