Traditionele prinsenreceptie Sittarde stadsprins Bart II in Forum

Stadsprins Bart II
Stadsprins Bart II
Foto: © Arjan Krijntjes, Sittard

Op zaterdag 21 januari wordt Bart Offermans in schouwburg De Domijnen geïnstalleerd als Bart II, de 86e stadsprins van Sittard.

Daags erna biedt de Senaat van de Marotte de kersverse hoogheid traditiegetrouw zijn officiële prinsenreceptie aan. Ook dit jaar vindt de receptie plaats in het Forum Theater aan de Engelenkampstraat 68 in Sittard. Iedereen die Bart II wil feliciteren met zijn stadsprinsschap en wil toasten op de eeuwenoude Sittardse vastelaovend is hier tussen 13:25 en 16:00 uur van harte welkom.

Om 13:25 uur gaan de deuren van het Forum open en is het tijd voor een gezellige zondagmiddag voor jong en oud. De Marottekapel luistert de receptie op met traditionele Zittesje muziek. Er staan verder optredens op het programma van onder andere de kids van basisschool De Hoefer met het Marotte kinderliedje van dit seizoen ‘Oppe Tied’. Ook de winnaars van de Marottesjlager 2017, Bart & Lejao, brengen hun nummer ‘Wae oh Wae’ ten gehore. Verder maakt TVK-finaliste Lisa Schiffler haar opwachting met het eerste Marotte tienerliedje ‘Dat is ’t ritme in mich’. Aan de kleine carnavalisten is ook gedacht. In een aparte ruimte worden de kinderen, niet gestoord door het feestgedruis, bezig gehouden met spelletjes of worden ze mooi geschminkt. Na afloop wordt iedereen verrast met een kleine attentie.

Mede dankzij de organisatorische en financiële ondersteuning door de Senaat van De Marotte is het mogelijk de receptie te organiseren in de sfeervolle ambiance van het Forum-theater.

Cookieinstellingen