Mannenkoor DSM•SABIC brengt Limburgse zangcultuur in Amsterdam

Mannenkoor DSM•SABIC
Mannenkoor DSM•SABIC
Foto: DSM-SABIC

Mannenkoor DSM•SABIC brengt op 19 maart aanstaande Limburgse zangcultuur in museum De Hermitage in Amsterdam.

Bij museum de Hermitage in Amsterdam worden exposities regelmatig ondersteund door culturele activiteiten in de audiovisuele sfeer. Dit kunnen optredens van instrumentale gezelschappen zijn, maar ook optredens van koren of individuele voordrachten behoren tot de mogelijkheden.

Iets meer dan een jaar geleden informeerde het Mannenkoor DSM•SABIC naar de mogelijkheden om hieraan te kunnen deelnemen. De uitkomst was, dat samen met het verzoek een gedetailleerd voorstel moest worden ingeleverd van de uit te voeren werken die duidelijk gerelateerd moesten zijn aan de dan lopende tentoonstelling en dan zou de Hermitage het voorstel van het koor graag willen bestuderen.

De eerste helft van 2017 opent de Hermitage, honderd jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie, een tentoonstelling met als thema ‘1917 Romanovs & Revolutie, het einde van een monarchie’. Aan dirigent en muziekcommissie de taak om met een passend programma te komen dat ook nog uitvoerbaar moest zijn met de resterende beschikbare repetitietijd.

Op korte termijn lag er een programma op tafel met Russische en Oost-Europese muziek dat onder de titel ‘Russian Roots’ dat vervolgens aan de Hermitage kon worden gepresenteerd.

De presentatie werd goed ontvangen en daarom mag het koor een optreden verzorgen in dit gerenommeerde museum in de hoofdstad. Het koor zal daar het programma ‘Russian Roots’ presenteren ter gelegenheid en muzikale ondersteuning van de lopende, voor West-Europa exclusieve, Russische tentoonstelling.

Het programma wordt op 19 maart 2017 om 14:00 uur uitgevoerd in de kerkzaal van de Hermitage met medewerking van de solisten Bèr Schellings (bas/bariton uit Maastricht) en Vinesh Dijkstra (klarinettist uit Sittard). De artistieke leiding is in handen van dirigent Wim Schepers en de begeleiding wordt verzorgd door pianist/organist Gerald Wijnen.

Cookieinstellingen