Kiwanis gaven speeltuin De Roetsj een onderhoudsbeurt

Zoals de laatste jaren gebruikelijk staken de leden van Kiwanisclub Sittard afgelopen zaterdag tijdens NL Doet weer de handen uit de mouwen in speeltuin De Roetsj in het Limbrichterveld in Sittard.

Er werden een aantal banken en tafels in elkaar gezet, de zandbak werd van een brede houten zitrand voorzien, het zand in de bak en elders in de speeltuin werd vernieuwd en aangeharkt. Liny Coenen van speeltuin De Roetsj is er maar wat blij mee. “Ik vind het geweldig dat de Kiwanis dit elk jaar weer doen, en dat we tijdens NL Doet ook worden gesteund door het Oranjefonds” zegt ze.

Maar met enkel de zeer gewaardeerde hulp en steun van de Kiwanis voor het begin van het nieuwe seizoen redt ze het niet. “Gelukkig kan de speeltuin komend jaar rekenen op handjes van de Parkschool, en ook leerlingen van de Xaveriusschool zullen hier komend seizoen helpen met het onderhoud van de speeltuin en het bijhouden van de groenvoorziening.”

Speeltuin De Roetsj is zodanig ingericht dat ook kinderen met een beperking bij de speeltoestellen kunnen komen, waardoor ook zij lekker kunnen meespelen met hun leeftijdgenootjes. Veel scholen plannen er bovendien een schoolreisje. De speeltuin beschikt over een ruimte waar de kinderen bij slecht weer kunnen schuilen.

Wat voor Liny Coenen momenteel een punt van zorg blijft is het geringe aantal vrijwilligers waar de speeltuin een beroep op kan doen. “We hebben dringend nog een aantal enthousiaste vrijwilligers nodig die tijdens de openingsuren een oogje in het zeil willen houden, dus ik roep iedereen die van onbesproken gedrag is en het leuk lijkt om dit vrijwilligerswerk te doen op om zich te melden.” Aanmelden kan via een e-mailbericht aan [email protected].

Meer informatie over speeltuin De Roetsj

» website speeltuin De Roetsj
» Facebookpagina Speeltuin De Roetsj

Speeltuin De Roetsj gaat zoals gebruikelijk vanaf Paasmaandag om 13:30 uur weer open. De speeltuin is vanaf dan weer elke dag geopend. De openingstijden vind je hieronder.

Zon- en feestdagen   13:30 - 17:30 uur
Maandag              15:00 - 17:30 uur
Dinsdag              15:00 - 17:30 uur
Woensdag             13:30 - 17:30 uur
Donderdag            15:00 - 17:30 uur
Vrijdag              13:30 - 17:30 uur
Zaterdag             13:30 - 17:30 uur
Cookieinstellingen