Première theatertour Trijntje Oosterhuis

Foto: Trijntje Oosterhuis

Op zaterdagavond 16 september start de nieuwe theatertour van Trijntje Oosterhuis in Schouwburg De Domijnen te Sittard.

In het verlengde van deze theatertour komt op 15 september haar nieuwe album Leven van de liefde uit. Het album bevat een persoonlijke selectie van Nederlandstalige liedjes die Trijntje dierbaar zijn: haar ode aan het Nederlandse lied.

Met haar nieuwe theatershow opent Trijntje tevens het nieuwe theaterseizoen bij De Domijnen.

Het was een lang gekoesterde wens van Trijntje om een volledig Nederlandstalig album uit te brengen. Op Leven van de liefde brengt Trijntje tijdloze nummers van o.a. Frank Boeijen, De Dijk, Doe Maar, Guus Meeuwis, Herman van Veen, André Hazes en anderen. Liedjes die ze al heel lang wil zingen en nieuw leven inblaast.

Zoals Trijntje zelf zegt: “Liedjes die mij lief zijn, liedjes van alle tijden, liedjes die gezongen en gehoord moeten blijven worden, liedjes die mij herinneren aan belangrijke momenten in mijn leven, vergeten pareltjes of juist grote hits die ik al jaren op mijn eigen wijze wil zingen”.

Haar theatertour, die op 16 september start in Schouwburg De Domijnen te Sittard, is een muzikale ontdekkingsreis die voert langs een selectie van de mooiste Nederlandstalige liedjes. Tijdloze nummers krijgen een nieuw leven, maar ook haar eigen Nederlandstalige hits, zoals De Zee, Vlieg Met Mee, Nu Dat Jij Er Bent of het prachtige Ken Je Mij, hebben een plaats in dit programma.

De zoektocht naar Nederlandstalige muziek werkte zo inspirerend dat Trijntje met de beste Nederlandse tekst- en muziekcomponisten aan de slag is gegaan om ook nieuwe nummers te schrijven. Sommige van deze nummers zullen gedurende deze tour voor het eerst voor publiek gespeeld worden. Voor het eerst zingt Trijntje uitsluitend in haar eigen taal. Zoals we van Trijntje gewend zijn, wordt ze op het podium bijgestaan door de beste muzikanten.

Zaterdag 16 september, aanvang 20:00 uur, is het podium voor Trijntje Oosterhuis in Schouwburg De Domijnen.

Meer informatie over het theaterprogramma via www.dedomijnen.nl/podium.

Cookieinstellingen