Actie Burgercomité Stop Tihange Westelijke Mijnstreek rond jodiumpillen

Foto: Burgercomité Stop Tihange

Tijdens de succesvolle Mensenketting van 25 juni j.l. hebben vele duizenden Limburgers zichtbaar gemaakt dat ze de scheurtjesreactor Tihange-2 gesloten willen hebben.

Vanuit de Westelijke Mijnstreek hebben door mobilisatie van het gevormde Burgercomité Stop Tihange vele honderden mensen actief deel genomen aan de Mensenketting. Daarmee is zichtbaar gemaakt dat veel inwoners uit Sittard-Geleen en omgeving zich ongerust maken over de kerncentrales van Tihange.

Het Burgercomité Stop Tihange Westelijke Mijnstreek wil doorgaan met lokale en regionale activiteiten om de maatschappelijke druk op te voeren om de omstreden kerncentrale Tihange-2 gesloten te krijgen. Daarom belegt het comité op woensdagavond 27 september om 20:00 uur een bijeenkomst in café ’t Duvelke aan de Helstraat 3a in Sittard, waar iedereen die wil meepraten en meedenken over verdere acties rond Tihange van harte welkom is.

Een van de concrete activiteiten voor de komende maand is gericht op de uitreiking door de overheid van jodiumpillen voor alle kinderen en jongeren onder de 18 jaar en voor zwangere vrouwen. Volgens het comité helpen jodiumpillen in het geval van een ernstig kernongeluk niet echt. Het is beter om nucleaire ongevallen te voorkomen en Tihange-2 te sluiten.

Het Burgercomité wil in oktober bij basisscholen, kinderdagverblijven en andere plaatsen waar veel ouders met kinderen komen actief flyers uitdelen. Ook bereidt het een aantal ludieke acties rond de jodiumpillen voor.

Het Burgercomité vindt het voornemen van de Veiligheidsregio Limburg-Zuid om bij een nucleair incident bij Tihange de auto’s van vluchtende Belgische burgers bij de grensovergang van Eijsden te gaan afspuiten en ontsmetten getuigen van lachwekkend amateurisme. “Alsof daar tijd voor is als je op de vlucht bent en alsof een radioactieve wolk waar mensen voor vluchten bij de grens stopt…”

Het Burgercomité Stop Tihange Westelijke Mijnstreek verzoekt mensen die op 27 september naar de bijeenkomst in café ’t Duvelke willen komen dat vooraf even kenbaar te maken via [email protected]. Ze ontvangen dan vooraf nog een aantal stukken.

» Flyer-Jodiumtabletten-oktober-2017

Cookieinstellingen