GOB stelt deel kandidatenlijst voor en presenteert nieuwe huisstijl

Foto: GOB

Vrijdagmiddag maakte politieke groepering GOB (Geloofwaardig – Open – Betrokken) in kasteel Limbricht alvast een aantal kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Tevens werd de nieuwe huisstijl gepresenteerd. Het beeldmerk van de partij is aangepast en de website van de partij is volledig vernieuwd. De slogan waarmee GOB de komende gemeenteraadsverkiezingen in gaat is Wij werken – voor én met jong en oud – vanuit ons hart, elke dag aan een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad! “Onze centrale ankers voor de komende verkiezingen zijn dus leefbaar en economie. Leefbaar staat voor die onderdelen, die dicht bij de inwoners staan, zoals veiligheid, zorg, sociaal- en vitaal leven, verenigingen, etc. Economie staat voor structuurversterking, werkgelegenheid, arbeidsmarkt, ondernemersondersteuning en onderwijs”, aldus lijsttrekker Pieter Meekels.

GOB gaat ditmaal de verkiezingen in met een volledige kandidatenlijst, wat wil zeggen dat de partij ervoor zal zorgen dat alle 50 plekken op de kandidatenlijst worden ingevuld. Wie die kandidaten zijn wordt op 14 november definitief duidelijk, want dan stelt de partij de definitieve lijst vast. Die weerspiegelt volgens de partij de samenstelling van de maatschappij: jongere en oudere kandidaten, ondernemers en werkers, vrijwilligers en mantelzorgers.

Dinsdag werd al bekend dat Berry van Rijswijk, voormalig wethouder van de gemeente Sittard-Geleen voor GroenLinks, op de kandidatenlijst zal komen te staan. Ook Harry Govers, voormalig wethouder in de gemeente Stein, staat in maart op de GOB-lijst. Andere nieuwe namen zijn die van Roy Breidenbach (Geleen-Lindenheuvel), Yvonne Salvino (Limbricht), Myra Wijnen (Geleen) en Henk Klooster (Sittard). Els Meewis-Stans keert niet terug op de lijst. Haar broer Jules Stans neemt dat stokje over. Ook Giel Kremer stelt zich niet meer kandidaat. Tot 14 november volgen ongetwijfeld nog meer nieuwe namen. De fusieplannen met Lokaal Belang (Fred den Rooijen en José Moltmaker) gaan overigens niet door.

Cookieinstellingen