Goede weersvooruitzichten voor Oktoberfeest Sittard

Goede weersvooruitzichten Oktoberfeest
Goede weersvooruitzichten Oktoberfeest
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De weersverwachtingen voor het komende Oktoberfeest, dat aanstaande vrijdag in Sittard van start gaat, zijn op dit moment ronduit gunstig te noemen.

Tot vrijdag wordt het niet warmer dan een graad of 16. Dinsdag kan er zo nu en dan een bui vallen. Na donderdag blijft het voorlopig droog en laat de zon zich steeds meer zien. De temperatuur stijgt en kan zaterdag en zondag oplopen tot 20 à 21 graden.

Goed nieuws dus voor de bezoekers van het Oktoberfeest. Vooral zondag wordt absolute topdrukte verwacht in het centrum van Sittard. Dan vindt onder meer de grote en kleurrijke optocht plaats in het kader van het jaarlijkse Schutters- en Gildentreffen. Verder draait de grote Oktoberfeestkermis dan op volle toeren en bovendien is er zondagmiddag in alle feestpaviljoens een vrij toegankelijk programma. En tenslotte is het ook nog eens koopzondag.

Alleen op de slotdag van het Oktoberfeest, op woensdag 18 oktober, is er een grotere kans op regen en wordt het niet warmer dan 17 graden. Na het Oktoberfeest gaat de temperatuur omlaag en wordt wisselvallig weer verwacht.

Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen