Vakbonden willen opnieuw staken bij VDL Nedcar

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De bonden hebben het personeel van autofabriek VDL Nedcar opgeroepen om aanstaande vrijdag opnieuw het werk neer te leggen.

Behalve deze stakingsoproep die de cao-onderhandelingen vanuit de werknemers kracht bij moet zetten is er tevens een oproep om zaterdag te staken tijdens de verplichte halve zaterdagdienst. De directie verplicht de werknemers om in de maand september twee halve zaterdagen te komen werken om de productieachterstand in te lopen die bij twee eerdere 48-uursstakingen werd opgelopen.

Het inlopen van de productieachterstand is nodig om aan de afspraken met BMW te kunnen voldoen. Niet nakomen daarvan zal nadelig uitpakken voor de relatie met de Beierse opdrachtgever, die er naast drie MINI-modellen ook de BMW X1 laat bouwen.

In 2012 was NedCar op sterven na dood. Toen speelden de vakbonden een constructieve rol en kon de fabriek van de ondergang worden gered, mede door de inzet van de gemeente, provincie en het Ministerie van Economische Zaken. De VDL Groep nam de fabriek over en wist bij BMW opdrachten te verwerven. Het aantal werknemers is sinds 2012 ruim verviervoudigd.

Cookieinstellingen