‘Vreemde eend’ Bilzen aandachtstrekker op Vakantiebeurs in Sittard

Foto: Marcel Boreas

Door Marcel Boreas – Zondag vond in het stadion van Fortuna aan de Milaanstraat in Sittard de Vakantiebeurs Limburg plaats.

De beurs werd georganiseerd door twee regionale reisbureaus. Net als vorig jaar vond de bezoeker er een uitgebreide collectie vakanties waaronder heel wat cruises en veel verre reizen. En net als afgelopen jaar bleek er echter nauwelijks sprake van (eu)regionaal aanbod. Nederland, België, Duitsland en Luxemburg kwamen in het stuk niet of nauwelijks voor, behalve… de Stad Bilzen die er vorig jaar inderdaad ook al bij was.

Ook de medewerkers zelf verbazen zich over hun ‘vreemde eend-rol’: “We hebben afgelopen jaar zelf meerdere regionale toerismecollega’s aangesproken om ook te komen, maar toch staan we als (eu)regionale aanbieder weer helemaal alleen hier. Maar we beklagen het ons niet. We trekken tussen al die tropische bestemmingen keihard de aandacht, zo blijkt. Kennelijk vinden de mensen het leuk om tussen alle ‘ver-weglanden’ ook iets van dichtbij huis aan te treffen. Voor ons en de naamsbekendheid van Bilzen alleen maar gunstig.”

Cookieinstellingen