’t Kanon: ’t Trumke en ’t Tröötje doet het nog één keer zelf…

't Kanon van 't Balkon
't Kanon van 't Balkon
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Na vijftien jaren ’t Kanon van ’t Balkon te hebben georganiseerd vinden de mannen van Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje (T&T) ’t stilaan genoeg geweest.

De jaren beginnen te tellen en omwille van de continuïteit van dit prachtige en succesvolle carnavalsevenement aan de vooravond van carnaval ging men op zoek naar opvolging. Die staat eraan te komen, maar is momenteel nog niet klaar om het affuit te trekken.

Een jaar zonder Kanon is echter geen optie, zo vinden de mannen van T&T en met hen ongetwijfeld ook de ruim elfduizend fans die het evenement jaarlijks bezoeken. En daarom is nu de (Kanons)kogel door de kerk: óók in 2019 organiseert T&T op de zaterdag voor carnaval (2 maart) ’t Kanon van ’t Balkon op de Markt in Sittard!

Dat gebeurt in goed overleg met de gemeente Sittard-Geleen, die het evenement net als voorgaande jaren zal faciliteren, en de Stichting Horeca Markt Sittard die het evenement financieel mogelijk maakt.

Op 2 maart 2019 zal vanaf 16:30 uur dan ook weer een keur aan artiesten in ’t Kènjerkanon en vanaf 18:00 uur in het hoofdprogramma de revue passeren met tal van toppers uit eigen stad, regio en provincie.

Samen met de sponsors, de Vastelaovesperpluujvereiniginge en tal van vrijwilligers zorgt Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje in 2019 dan echt voor de laatste keer voor een knetterend en spetterend spektakel. Met omstreeks 23:11 uur de sleuteloverdracht door burgemeester Sjraar Cox aan zijne hoogheid Prins Carnaval.

Vanaf 2020 is het wat Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje betreft aan de Vastelaovesperluujvereiniginge om het Kanon jaarlijks te laten bulderen.

Cookieinstellingen