Winkelcentrum Den Tempel viert feest

Torentje van het Gruizenkerkje in winkelcentrum Den Tempel
Torentje van het Gruizenkerkje in winkelcentrum Den Tempel
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Morgen, zaterdag 6 april, vieren de winkeliers die zijn aangesloten bij promotievereniging Den Tempel de heropening van het gerenoveerde winkelcentrum.

Tussen 13:00 en 17:00 uur vinden in het winkelcentrum tussen Markt en Tempelplein diverse feestelijke activiteiten plaats.

Renovatie

De renovatie van het uit de jaren 70 van de vorige eeuw stammende winkelcentrum startte in maart vorig jaar. Het complex was hard toe aan een opknapbeurt. Diverse panden aan de Gruizenstraat, Molenbeekstraat en Helstraat werden het afgelopen jaar flink onder handen genomen. Asbesthoudende materialen werden verwijderd; daken, overstekken en winkelpuien werden vernieuwd of vervangen, luifels gesloopt en zichtlijnen gecreëerd.

Nu de renovatie zo goed als afgerond is – dit jaar wordt de openbare ruimte van het complex nog onder handen genomen – worden bezoekers op zaterdag 6 april in de middag getrakteerd op lekkere hapjes, muziek, modeshows en dansoptredens.

Feestelijke activiteiten

Diverse modezaken verzorgen om 13:00 en 15:00 uur een modeshow, DJ Rogier zorgt met zijn muziek voor de juiste sfeer en de horecazaken trakteren bezoekers op lekkere hapjes. Om 13:30 en 14:00 uur geeft dansschool Urban Dance Factory dansdemonstraties en voor de kids zijn er suikerspinnen en ’tattoos’ verkrijgbaar. De middag wordt om 16:00 uur feestelijk afgesloten met een loterijtrekking waar leuke prijzen gewonnen kunnen worden.

Cookieinstellingen