Vragen over handhaving in de centra van Sittard en Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Raadslid Kitty Creemers van de politieke groepering gob heeft het College van B&W een aantal vragen gesteld over handhaving in de beide centra.

Sinds 2017 is in de binnensteden van Sittard en Geleen sprake van een gewijzigde bereikbaarheid. De binnensteden zijn grotendeels voetgangersgebied en sommige wegen zijn gesloten voor autoverkeer. Rijden met een motorvoertuig in de afgesloten gebieden is alleen toegestaan op vastgestelde tijden. Deze maatregelen moesten leiden tot een aangenamer winkel- en horecaklimaat.

Raadslid Creemers vraagt zich af of er een evaluatie heeft plaatsgevonden van de in 2017 ingevoerde maatregelen en of er een overzicht verstrekt kan worden van de sinds 1 januari 2017 uitgeschreven boetes voor het rijden of parkeren van een voertuig in de afgesloten gebieden in de centra. Ook voor de aanloopstraten wil ze een dergelijk overzicht hebben. Tevens wil ze weten welke afspraken er zijn over het (terug)plaatsen van de afsluitpaaltjes in de centra. Wie doet dat en wanneer? Wat is hier geregeld als er evenementen zijn?

In het centrum van Sittard hangen camera’s. Creemers vraagt zich af of deze ook uitgelezen worden en of de kwaliteit van deze beelden (ook de avond/nachtelijke) voldoende is om in te zetten voor handhaving.

In de centra van Sittard en Geleen is sprake van een parkeerzone, waar parkeren verboden is behalve op plekken waar parkeervakken zijn. Desondanks zijn er in de centra plekken in de openbare ruimte waar geparkeerd wordt. In Geleen is sinds de invoering van het gratis parkeren op drie parkeerplaatsen dit ‘wild-parkeren’ niet meer aan de orde. Bekende plekken in Sittard zijn onder andere de Parklaan (tussen Voorstad/Brandstraat en Wilhelminastraat) en de Plakstraat bij de laaddocs van het voormalige V&D-pand.

Raadslid Creemers vraagt zich af of deze (en eventueel andere) plekken bekend zijn bij het college en of op deze plekken wordt gehandhaafd.

Sinds kort is op het terrein achter de Putstraat en Pullestraat in Sittard de bouw gestart van de Engelenhof. Creemers vraagt of het college van B&W kan aangeven welke afspraken er met de ontwikkelaar/aannemer gemaakt zijn over de aanvoer van materialen voor dit complex en hoe de communicatie hieromtrent geregeld is.

Cookieinstellingen