Wethouder attendeert schoolbesturen op Stichting Schooldakrevolutie

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Wethouder Berry van Rijswijk heeft de schoolbesturen per brief geattendeerd op de Stichting Schooldakrevolutie.

Deze stichting heeft een fonds gevuld waarop aanspraak kan worden gemaakt voor de financiering van de aanleg van onder andere zonnepanelen.

“In het kader van het verduurzamen van schoolgebouwen kan dit een uitgelezen kans zijn om enerzijds iets te doen aan duurzaamheid en anderzijds om uw energielasten te verlagen,” aldus Van Rijswijk.

Een schoolbestuur kan een lening aanvragen van minimaal €15.000 en maximaal € 500.000. De kosten moeten kunnen worden aangetoond via een ontvangen offerte van een aannemerlinstallateur. Mocht een schoolbestuur meer willen lenen dan € 500.000, dan zal dit officieel via het bestuur van het Nationaal Energiebespaarfonds moeten worden aangevraagd.

Bij een aanvraag van een schoolbestuur dient de gemeente een instemmingsverklaring aan te leveren. In deze instemmingsverklaring wordt verklaard dat het betreffende schoolgebouw nog minstens 15 jaar dezelfde functie zal hebben, dan wel dat zonnepanelen meeverhuisd worden naar een nieuwe locatie.

De wethouder laat weten bereid te zijn om aan scholen die een aanvraag willen indienen de benodigde instemmingsverklaring te verlenen.

Cookieinstellingen