Nieuw regionaal platform over opgroeien en opvoeden in de Westelijke Mijnstreek

Foto: opgroeienin046.nl

Op zoek naar praktische, betrouwbare en persoonlijke informatie over gezondheid, opgroeien en opvoeden in de Westelijke Mijnstreek? Bezoek dan de website: www.opgroeienin046.nl.

Het platform – een initiatief van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Westelijke Mijnstreek – bundelt de expertise van regionale professionals en beoogt opgroei- en opvoedinformatie laagdrempelig en persoonlijk te maken.

Hoe laat ik mijn baby wennen aan groenten? Hoe praat ik met mijn tienerdochter over seks? Moet ik me zorgen maken over het gamegedrag van mijn zoon? Mijn vriendinnetje op school wordt gepest, hoe kan ik haar helpen? Hoe kan ik veilig gebruikmaken van social media? Opvoeden en opgroeien gaat gepaard met heel veel vragen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is voor veel ouders en jongeren een belangrijke vraagbaak, maar de nieuwe website www.opgroeienin046.nl gaat nog een stap verder. Met laagdrempelige blogs, persoonlijke interviews en inspirerende video’s is de informatie op de website concreet, kwalitatief, laagdrempelig en herkenbaar.

Alle expertise gebundeld op één centrale plek

Online zijn er natuurlijk al tal van opvoed- en opgroeiblogs. Toch zijn de initiatiefnemers ervan overtuigd dat er ruimte is voor meer en vooral kwalitatievere informatie. Veel content op bestaande websites is algemeen van aard. Opgroeienin046.nl onderscheidt zich primair door de persoonlijke en lokale insteek. Elk verhaal moet uniek zijn en ‘de generatie van nu’ weten te boeien. Dat betekent ook dat taboes niet worden geschuwd. Naast inhoudelijke artikelen en persoonlijke verhalen, bundelt de website ook alle activiteiten die in buurten en wijken plaatsvinden, variërend van het jongeren-inloopuur tot de cursus ‘Je bibbers de baas’, over omgaan met faalangst.

Alle content wordt gemaakt door regionale professionals – mensen die je ook in levenden lijve kunt spreken – variërend van pedagogisch medewerkers tot schoolmaatschappelijk werkers, van gynaecologen tot verloskundigen en van psychologen kind & jeugd tot beweegcoaches. Daarmee bundelt www.opgroeienin046.nl de expertise van alle professionals die betrokken zijn bij (aanstaande) ouders en opvoeders, kinderen en jongeren op één centrale plek. En dat is voor de doelgroepen niet alleen overzichtelijk, het zorgt er ook voor dat ze snel de weg vinden als ze hulp of ondersteuning nodig hebben.

Multimediaal concept

Hoewel de website het hart is van alle communicatie, worden ook sociale media actief ingezet op de doelgroepen op een passende manier te bereiken. Denk aan Facebook en Twitter, maar ook Instagram en YouTube zijn belangrijke kanalen, voornamelijk om jongeren aan te spreken. Kortom: www.opgroeienin046.nl is een multimediaal concept, waarbij op elk platform passende content wordt gedeeld in een aansprekende tone-of-voice. En hebben ouders of jongeren een prangende vraag, dan kunnen ze die heel gemakkelijk stellen via WhatsApp.

Groeimodel

www.opgroeienin046.nl vernieuwt continu; de huidige informatie op de website zal de komende weken fors groeien. De start is nu gemaakt, maar de komende tijd haken naar verwachting nog meer professionals aan om nieuwe verhalen te delen.

Cookieinstellingen