‘Is het geen leeuw, dan is het wel een hond’

Foto: still uit livestream

Tijdens de Heilige ‘stille’ Mis die vanochtend werd gehouden in de Sint Rosakapel op de Kollenberg in Sittard diende zich een nogal onverwachte bezoeker aan.

De Sint Rosakapel was voor de gelegenheid met rood-witte linten afgezet om aan te geven dat er – omwille van veiligheid en gezondheid – voor publiek geen plaats was. Een aantal trimmers en wandelaars trok zich van de afzetting evenwel niets aan en zo kon het gebeuren dat een nieuwsgierig hondje tijdens een wandeling met zijn baasje besloot de kapel binnen te wandelen, waar net de offerande bezig was.

En omdat de dienst middels een livestream werd uitgezonden op Facebook en YouTube waren zo’n 7000 kijkers getuige van bovenstaand niet alledaags tafereeltje. “Is het geen leeuw, dan is het wel een hond,” zo verzuchtte een van de leden van het Sint Rosacomité.

Dieren, kerkdiensten en Sint Rosa: ze lijken iets met elkaar te hebben. Op Sint Rosazondag 1938 ontsnapte circusleeuw Asor – de naam een anagram van Rosa – uit zijn kooi op de Markt in Sittard om vervolgens doodgemoedereerd de Sint Michielskerk binnen te wandelen, waar op dat moment de Sint Rosaviering plaatsvond. Het dier werd kort daarna door zijn baasje uit de kerk gehaald.

Cookieinstellingen