Gemeenteraadsvergadering 2 april zonder publiek en wethouders

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De raadsagendacommissie heeft besloten de raadsronde van 26 maart niet te laten doorgaan. De raadsvergadering van 2 april gaat in aangepaste vorm wel door.

Om de raadsvergadering kort te houden stelt de raadsagendacommissie voor om onderwerpen te agenderen waarover van tevoren overeenstemming bestaat en die bij wijze van hamerstuk kunnen worden afgehandeld. Het is uiteraard aan de raadsleden zelf om te beoordelen of dit voor haar/hem een hamerstuk is.

Raadsvergadering 2 april

De raadsvergadering van 2 april is in beginsel openbaar. In lijn met de landelijke maatregelen tegen corona is het echter niet verantwoord publiek, ambtelijke ondersteuning en collegeleden toe te laten. Om toch aan het vereiste van openbaarheid te kunnen voldoen, wordt de vergadering daarom live uitgezonden via internet. Bij de vergadering zullen behalve de burgemeester en de griffier twee fractievoorzitters aanwezig zijn. De raadszaal is daarbij natuurlijk meer dan groot genoeg om iedereen onderling tenminste anderhalve meter afstand te doen bewaren.

  • De raadsvergadering is op 2 april via deze link live te volgen.

Van de overige stukken op de raadsplanning is de raadsagendacommissie van mening dat deze om bespreking vragen. Er komt in april een nieuwe vergadering van de raadsagendacommissie bij elkaar waarin wordt bekeken of en op welke wijze bespreking en besluitvorming door de raad mogelijk is.

Cookieinstellingen