Gruizenkerkje tijdelijk culinair bedevaartsoord

Foto: Gruizenkerkje Sittard

Wat doe je als restauranthouder in een tijd waarin je wordt verteld wat het “nieuwe normaal” is?

Als je maar 30 gasten mag ontvangen en anderhalve meter de regel is? Juist! Aanpakken, aanpassen, innoveren… En een historische locatie tijdelijk veranderen in een culinair bedevaartsoord.

Dat is wat Danny Meijers en zijn chef-kok Rik Opstals van restaurant G7 Food & Drinks in hartje Sittard hebben gedaan: het historische Gruizenkerkje in hartje Sittard omtoveren tot restaurant. Op een plek waar voorheen een kerkdienst werd opgedragen, worden de komende maanden verrassende, culinaire gerechten gepresenteerd en oesters geslurpt in een setting die inspirerend, verrassend en op zijn minst uniek te noemen is.

“Om ons aan alle horecaprotocollen en richtlijnen van het RIVM te houden moesten we creatief zijn”, zegt Meijers. “Dus toen deze anderhalve week geleden duidelijk werden, zijn we meteen in gesprek gegaan met de Stichting van de Gruizenkerk. We wisten al meteen dat we de kerk wilden gaan gebruiken voor iets speciaals.” Opstals vult aan: “Gelukkig was iedereen direct erg enthousiast over onze plannen”.

“Met hulp van gasten, vrienden, familie en ons fantastische team werd binnen een aantal dagen een concept verwezenlijkt waar normaal gesproken maanden aan vooraf gaan.” Een restaurant inrichten, heel veel maatwerk, professionele fotografie. Er is zelfs een tijdelijke site gebouwd, www.hemelsgenieten.nl, waar mensen al een kleine indruk kunnen krijgen van wat ze kunnen verwachten en waar ze kunnen reserveren.

“In zo’n periode komt de echte ondernemersgeest boven drijven”, vindt Meijers. “Je hebt er niks aan om bij de pakken neer te zitten en te klagen. Schouders eronder en gas geven! We zijn er super trots op dat we dit binnen zo’n korte periode hebben kunnen verwezenlijken.”

Gruizenkerkje Sittard

Cookieinstellingen