Een ‘hart onder de riem’ tijdens Pinksterweekend

Enkele kinderen van kinderkoor The Voices of Kids uit parochie Overhoven hebben tijdens het Pinksterweekend een aantal mensen een hart onder de riem gestoken.

Op zaterdag 30 mei deden ze dat bij de zusters op de Windraak en op Pinksterzondag bij Hospice Bronnerhof in Born.

Met de strikte inachtneming van de regels van het RIVM hebben een paar kinderen in de tuin van de zusters solo liedjes laten horen en gedichtjes voorgelezen.

Op Pinksterzondag hebben de kinderen bij Hospice Bronnerhof voor de ramen van de kamers van de cliënten liederen gezongen. Ondanks de afstand was er zeker nabijheid; middels een muziekinstallatie konden de cliënten de liedjes en de gedichtjes van de kinderen horen, en heel bijzonder was het contact tussen de kinderen en de cliënten zoals een handzwaai en een blik van dank en waardering.

Ook cliënten van Pergamijn (de ‘buren van Bronnerhof) konden de liedjes meeluisteren. Helaas kon niet het voltallige koor musiceren, maar enkel een paar kinderen die solo zongen. “Desalniettemin was dit een hele bijzondere ervaring; het was dankbaar, wij zagen ‘blije gezichten’ van de mensen,” aldus koordirigent Efrem Verleng. “Wij zijn dankbaar in deze periode iets voor de medemens te kunnen betekenen.”

Reacties