CV de Narre haalde vandaag dik 20 ton oud papier op

Statieportret: in de gele hesjes de drie inzamelploegen van CV de Narre
Statieportret: in de gele hesjes de drie inzamelploegen van CV de Narre
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sinds 1 juni mogen verenigingen in Sittard-Geleen weer oud papier inzamelen om met de opbrengst daarvan de clubkas weer wat op peil te brengen.

Diverse verenigingen binnen de gemeente maken met name op de zaterdagen gebruik van de diensten van RWM, dat dan kraakperswagens en een chauffeur ter beschikking stelt. Maar in maart gaf RWM aan als gevolg van de coronapandemie voorlopig geen oud papier meer te zullen inzamelen. Maar nu mag en kan het dus weer.

Zaterdagochtend om 08:30 uur stonden daarom drie ploegen van twee man en drie kraakperswagens (een meer dan gewoonlijk) klaar in de Sittardse wijk Overhoven om namens CV de Narre het oud papier op te halen. En net op het moment dat men met de inzameling wilde starten gooide Pluvius de hemelsluizen open… In een nat pak beginnen aan een inzamelingsronde is natuurlijk geen prettig vooruitzicht, want zeker in deze tijd wil je geen kou vatten. Daarom werd er een kwartiertje gewacht en nog een extra kop koffie gedronken. (Lees verder onder de foto.)

oude papier
… goed gespaard …

Ondanks het feit dat RWM op aandringen van de gemeente in mei toch nog een gemeentebrede inzamelingsronde van het oud papier had uitgevoerd stonden in Overhoven behoorlijk wat stapels oud papier op de stoep. Speciaal bewaard voor CV de Narre…

De inzamelaars, waaronder de vorst en de prins van de Overhovense carnavalsvereniging, hielden zich overigens aan een strikt protocol. Onderling anderhalve meter afstand in acht nemen, handschoenen dragen (die na gebruik in de afvalbak moesten) en na afloop de gedragen werkkleding een goede wasbeurt geven. Verder moest er op elke wagen ontsmettingsmiddel aanwezig zijn en mochten er maximaal twee inzamelaars per kraakperswagen meelopen.

Fred den Rooijen, grootvorst van CV de Narre, voorzag de inzamelaars van koffie en broodjes. Voor het eerst sinds 1992 kon en mocht hij vanwege het coronaprotocol niet zelf de handen uit de mouwen steken. Qua leeftijd hoort hij immers tot de risicogroep.

Rond de klok van 13:00 uur zaten de drie kraakperswagens bomvol, samen goed voor zo’n 20 ton aan oud-papier. “Fijn dat de mensen hun oud papier hebben bewaard voor onze inzameling,” zegt Fred den Rooijen. “Normaliter halen we tussen de 12 en 15 ton per inzamelingsronde op, dat is nu dus fors meer.”

Cookieinstellingen