Stemmen vanuit de Grensregio

Foto: stichting Geen Grens

De verkiezingen voor de Tweede Kamer der Staten Generaal komen eraan. Hoe kijkt ‘Den Haag’ aan tegen grensoverschrijdende onderwerpen?

Op de valreep van de Nederlandse verkiezingen organiseert stichting Geen Grens in samenwerking met Studio Europa Maastricht op donderdag 11 maart (17:30-19:00) een online-evenement over de aandacht in politiek Den Haag voor grensoverschrijdende onderwerpen.

Wat zijn belangrijke grensoverschrijdende thema’s en hoe komen deze onderwerpen terug in de verschillende partijprogramma’s? Hoe denken de verschillende partijen over het bestaande beleid op het gebied van grens-overschrijdende samenwerking? Welk beleid is er nodig voor succesvol talenonderwijs in de grensregio? En hoe kan het volgende kabinet de hordes van grensarbeiders verkleinen?

Op donderdag 11 maart dagen we politici van verschillende partijen uit om stelling te nemen in verschillende grensoverschrijdende onderwerpen. In het bijzonder geven de politici hun visie over het bestuurlijke programma van staatssecretaris Raymond Knops (CDA), taalonderwijs in de grensregio, werken en ondernemen aan de grens en grensoverschrijdend openbaar vervoer.

Cookieinstellingen