Sinterklaas wandelt op zaterdag 13 november door het centrum van Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vorig jaar werd de intocht van Sinterklaas in Sittard afgelast vanwege de toen geldende strenge coronamaatregelen. Maar dit jaar komt hij weer naar de stad.

Normaliter zou de Sint worden ontvangen op het NS-station in Sittard om vervolgens – voorafgegaan door harmonie Sint Joseph – een feestelijke intocht te maken. Dit jaar gaat dat – andermaal vanwege corona – iets anders. Er is geen ontvangst voorzien op het Stationsplein en evenmin is er een groot feest op de Markt. Zo wil de organisatie voorkomen dat het te druk wordt en dat kinderen, de pieten en de Sint ziek worden.

De Sint maakt zaterdag daarom op een niet nader aangeduide plek zijn opwachting in de stad en maakt vervolgens een rondrit door het centrum. Welke route hij en zijn zwarte én roetveegpieten aflegt is niet bekend, maar omdat harmonie Sint Joseph hem begeleidt kun je waarschijnlijk heel goed horen waar hij is!

Wil je de Sint ontmoeten? Zorg dan dat je op zaterdag 13 november tussen 14:00 uur en 15:30 uur in het centrum van Sittard bent.

Cookieinstellingen