Radio Nónnevot: veur ein aansjtaekelik vastelaovesgevuil

<em>René Haustermans</em>
René Haustermans
Foto: Studio VR

Vannacht, met het ingaan van de Ellefde van de Ellefde, is Radio Nónnevot voor het tweede achtereenvolgende seizoen live gegaan op internet.

Initiatiefnemers Ruud Meuwissen en Marc en Anne-Marie Webers vatten begin dit jaar het plan op om de doodse stilte in de aanloop naar een afgelaste vastelaovend te doorbreken door op internet non-stop Zittesje Vastelaovesmeziek ten gehore te brengen. Dit om ‘t Vastelaovesgevuil, dat in Sittard menigeen verbindt, in ere te houden. En op de dag dat normaliter de grote optocht door de straten van het Sittardse centrum zou hebben getrokken zond Radio Nónnevot vanuit de Optochhal de Eesjte Zittesje Vastelaoves Top 111 uit. Het programma werd live gestreamd en gepresenteerd door Tom Jessen, was gelardeerd met optredens van bekende Vastelaovesartieste en bezoekjes van bekende Sittardenaren en werd in menige Sittardse huiskamer door verklede carnavalisten uitstekend gewaardeerd.

Het succes van dit jaar zette Ruud, Marc en Anne-Marie ertoe aan om Radio Nónnevot ook tijdens het carnavalsseizoen 2021-2022 weer te laten uitzenden. Dat uiteraard wel in de hoop dat er in 2022 weer voluit en massaal carnaval gevierd kan worden in het centrum van Sittard. Of dat ervan gaat komen? De momenteel sterk groeiende besmettingscijfers stemmen wat dat betreft niet vrolijk en menigeen wacht met spanning de ontwikkelingen van de komende weken af.

Los daarvan: vanaf vandaag, de dag dat het nieuwe carnavalsseizoen officieel begint, is Radio Nónnevot opnieuw dag en nacht te beluisteren. Dit jaar gaat Radio Nónnevot bovendien een aantal podcasts en reportages uitzenden waarmee de makers – René Haustermans en de kersverse Marot Sam Verbeek – op diverse aan carnaval gerelateerde zaken inzoomen. En ook DJacky levert input.

Om de hernieuwde livegang van Radio Nónnevot een officieel tintje te geven wordt op deze Ellefde van de Ellefde óm Ellef oere Ellef (11:11 uur) de allereerste podcast De plaat en zien verhaol uitgezonden. Hierin gaat René Haustermans in op het verhaal van een Zittesj Vastelaovesleidje. En dat kan op de Elfde van de Elfde in Sittard maar één nummer zijn. Benieuwd welk nummer dat is en welk verhaal René daarbij vertelt? Stem dan om 11:11 uur via een van onderstaande links af op Radio Nónnevot!

En nu maar hopen dat een eventuele nieuwe Zittesje Vastelaoves Top111 niet zal worden uitgezonden. Dat wil zeggen: in elk geval niet op carnavalszondag, want dat betekent dat die dag eindelijk weer een Vastelaovesoptoch door de straten van Sittard trekt.

Cookieinstellingen