Anderhalve meter afstand vanaf woensdag 24 november weer verplicht

Foto: SGN

Met ingang van woensdag 24 november is iedereen weer verplicht om onderling tenminste anderhalve meter afstand te bewaren.

Dat heeft het kabinet vandaag bekendgemaakt.

Sinds de versoepelingen van enkele maanden geleden gold die anderhalve meter enkel als advies, maar vanwege de sterke toename van het aantal positieve coronatests en daarmee samenhangend toenemend aantal opnames in ziekenhuizen, op de ic’s en het aantal sterfgevallen is er niet langer sprake van een advies, maar van een verplichting, waarop gehandhaafd kan worden.

De anderhalve meter afstand hoeft niet bewaard te worden tussen gezinsleden en ook in locaties waar het coronatoegangsbewijs wordt gevraagd is die anderhalve meter niet verplicht.

Op plekken waar het niet goed mogelijk is om anderhalve meter afstand te bewaren gelden mogelijk andere maatregelen, zoals de verplichting om een mondkapje te dragen.

Verder hamert het kabinet nog eens extra op het in acht nemen van de basismaatregelen:
blijf thuis en laat je direct testen bij klachten; vaak handen wassen; hoest en nies in je elleboog; schud geen handen; zorg voor voldoende frisse lucht en houd anderhalve meter afstand.

Cookieinstellingen