Beste Hybride Werkgever van het jaar

Foto: via Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar

In de maand mei heeft het landelijke mobiliteitsplatform ‘Zo Werkt Het’ medewerkers opgeroepen hun werkgever te nomineren voor de Beste Hybride Werkgever van 2022.

In Limburg heeft Zuid-Limburg Bereikbaar deze actie ondersteund. De nominaties zijn een blijk van waardering van medewerkers voor hun werkgever voor het faciliteren van (gedeeltelijk) thuiswerken.

Medewerkers zetten hun werkgever in het zonnetje

In Limburg namen de vier regionale winnaars MUMC+, Waterschapsbedrijf Limburg, Muziekgieterij Maastricht en Orde van Advocaten Limburg op 7 juni hun erkenning in ontvangst. Op 14 juni maken zij samen met de andere regionale winnaars kans op de landelijke titel.

Van faciliteren naar beleid

Nooit eerder maakten zo veel mensen tegelijkertijd kennis met thuiswerken als in 2021. We deden een beroep op elkaars aanpassingsvermogen en menige organisatie heeft haar medewerkers geholpen om de transitie naar een nieuwe manier van werken zo comfortabel mogelijk te maken. Afwisselend vanuit huis en op kantoor werken in deels zelf gekozen werktijden wordt bij steeds meer werkgevers verankerd binnen het bedrijfsbeleid. Om deze ontwikkeling verder te stimuleren en zo onnodig reizen te voorkomen, reikt het landelijke mobiliteitsplatform ‘Zo Werkt Het’ op 14 juni de award voor Beste Hybride Werkgever van het Jaar uit! De award is een vervolg op de Beste Thuiswerkgever van afgelopen jaar.

Beste Hybride Werkgevers in Limburg

‘Zo Werkt Het’ reikt de awards in vier verschillende categorieën uit. Op 7 juni werden de Limburgse winnaars alvast in het zonnetje gezet.

  • In de categorie 1-20 medewerkers: Orde van Advocaten Limburg uit Roermond.
    Medewerkers zijn blij met de mogelijkheid van hybride werken binnen het bedrijf. Dit heeft ervoor gezorgd dat de dienstverlening tijdens de coronaperiode kon worden voortgezet en dat medewerkers niet met de armen over elkaar thuis moesten blijven zitten. Op deze manier wordt hybride en hierdoor efficiënt werken en vergaderen ook toekomstbestendig.
  • In de categorie 20-50 medewerkers: Muziekgieterij Maastricht.
    De werkgever heeft er alles aan gedaan om het poppodium draaiende te houden tijdens (en na) corona. De werkgever heeft net dat beetje extra gedaan om medewerkers zoveel mogelijk financiële zekerheid te geven en ontslagen te voorkomen. Inmiddels worden medewerkers gestimuleerd zoveel mogelijk hybride te werken. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt, met als bijkomstigheid dat er efficiënter en productiever wordt gewerkt. Daarnaast faciliteert de werkgever een fietsplan voor duurzaam woon-werkverkeer. Medewerkers krijgen advies over hoe zij deel kunnen nemen hieraan.
  • In de categorie 50-200(+) medewerkers: Waterschapsbedrijf Limburg uit Roermond.
    Medewerkers geven aan dat het thuiswerken vanaf het begin van de coronaperiode goed is gefaciliteerd in de vorm van thuismeubilair en -budget. Thuiswerken is inmiddels verankerd in het beleid. Dit zorgt voor flexibiliteit en voor een goede werk-privé balans. Tijdens de coronaperiode had de werkgever extra aandacht voor de medewerkers door regelmatig te informeren naar de persoonlijke omstandigheden. Daarnaast werden er leuke (en gezonde) attenties thuis bezorgd en werden digitale meetings ingezet om als team toch met elkaar in contact te blijven.
  • In de categorie 200+ medewerkers: Maastricht UMC+.
    Medewerkers geven aan dat de zorginstelling het hybride werken vanaf het begin van de coronaperiode heeft omarmd en inmiddels bezig is om dit ook in het beleid te verankeren. Medewerkers laten weten dit te waarderen en beschouwen het niet als vanzelfsprekend dat dit bij zo’n grote organisatie die werkzaam is in een complexe omgeving wordt georganiseerd. Thuiswerken werd tijdens de pandemie gepromoot en gefaciliteerd met thuiswerkmeubilair en -apparatuur en is inmiddels normaal. De medewerkers die niet hybride konden werken zijn zeker niet vergeten. Het kunnen thuiswerken ervaren medewerkers als positief. Thuiswerken zorgt voor rust en meer kwaliteit in de werk-privébalans.

Op bovenstaande collage staan de Limburgse winnaars, van links naar rechts: (boven) Orde van Advocaten, Muziekgieterij Maastricht, (onder) Waterschapsbedrijf Limburg en Maastricht UMC+.

Andere genomineerde Limburgse bedrijven waren: Arvato Supply Chain Solutions uit Venlo, Belastingdienst uit Heerlen, CZ uit Sittard, Dephion uit Geleen, Enjob Personeelsdiensten uit Venlo, Envida uit Maastricht, Essity Operations Gennep B.V. uit Gennep/Heijen, Fenzi uit Maastricht, Fysiotherapie Lindenheuvel uit Geleen, Gemeente Beekdaelen, Gemeente Maastricht, Incluzio Uitvoering Zuid uit Venlo, KLG Europe BV uit Venlo, Lynk&Co uit Maastricht, MarketingMakkers uit Horst, Obvion Hypotheken uit Heerlen, Rijkswaterstaat Limburg, Rousseau Chocolade uit Sittard, Sevagram uit Heerlen, Universiteit Maastricht, VidaXL uit Venlo en het VISTA College.

Over ‘Zo Werkt Het’ en Zuid-Limburg Bereikbaar – ‘Zo Werkt Het’ is een initiatief van elf mobiliteitsregio’s, die zich samen inzetten voor duurzaam en slim reizen en hybride werken. Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar werkt aan bereikbaarheid, en efficiënt en duurzaam personen- en goederenvervoer. Zij adviseert werkgevers in de publieke en private sector over hybride werken en de verduurzaming van het woon-werkverkeer en de logistieke stromen. Vergelijkbare organisaties in Limburg zijn Roermond Bereikbaar in Midden-Limburg en Trendsportal in Noord-Limburg.

Cookieinstellingen