D66 maakt volledige kandidatenlijst raadsverkiezingen bekend

Foto: D66

 CAMPAGNENIEUWS – Van: D66 | De kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen in Sittard-Geleen is definitief vastgesteld na een stemming over de lijstvolgorde onder de leden. De partij neemt met een lijst van dertig kandidaten deel aan de verkiezingen van 21 maart 2018.

De lijst wordt aangevoerd door Bert Kamphuis (59 jaar), die unaniem is gekozen als lijsttrekker. Bert heeft ruime ervaring opgedaan in de lokale politiek. Op dit moment is hij actief voor D66 als wethouder in Sittard-Geleen. Voordat hij in 2014 werd benoemd als wethouder, is hij acht jaar actief geweest als D66-raadslid.

De huidige raadsleden van D66, Rob Vernhout en Jocelyn Engelhart, staan op de tweede en derde plaats op de lijst. Kandidaten Frans Drummen (4), Rob Haenen (5), Cyril Laugs (6) en Riël Notermans (7) hebben ook al de nodige politieke ervaring opgedaan als burgercommissieleden.

Nieuwkomers op de lijst zijn o.a. Behroez Kariemie (9), Nellie Latten (10), Gaston Graaf (11) en Maarten van Gaans (17), momenteel medewerker bij de Tweede Kamerfractie van D66. Lei Limpens uit Munstergeleen is lijstduwer op de 30e plaats. Een andere opvallende lijstduwer is de 17-jarige Graaf Huyn scholier Pepijn Pi van de Venne; hij is sinds enige tijd lid van de steunfractie van D66 en staat op de 27e plaats .

D66 zet zich ook de komende vier jaar in voor goed onderwijs, goed werk, goed wonen, duurzaamheid en kansen voor iedereen in Sittard-Geleen. D66 kiest voor optimisme in plaats van populisme en zet niemand aan de kant op grond van afkomst, religie, levensovertuiging. D66 heeft de afgelopen jaren bewezen niet weg te lopen voor verantwoordelijkheid, als bestuurspartij in de coalities in de Provinciale Staten, de Tweede Kamer en in de gemeente Sittard-Geleen. Met korte lijnen naar de collega’s in Maastricht, Den Haag en Brussel kan D66 de belangen van Sittard-Geleen en de regio uitstekend behartigen. De slogan voor deze verkiezingen luidt dan ook: D66 krijgt het voor elkaar.

Het verkiezingsprogramma van D66 zal op zaterdag 20 januari worden vastgesteld tijdens een algemene ledenvergadering.

De volledige kandidatenlijst van D66: 

  1. Bert Kamphuis
  2. Rob Vernhout
  3. Jocelyn Engelhart
  4. Frans Drummen
  5. Rob Haenen
  6. Cyril Laugs
  7. Riël Notermans
  8. Peter ten Haaf
  9. Behroez Kariemie
  10. Nellie Latten
  11. Gaston Graaf
  12. Daniëlle Boumans
  13. Chris Wiesen
  14. Kirsten Blom
  15. Ellen Vaessen–ten Haaf
  16. Vincent Haagmans
  17. Maarten van Gaans
  18. Monique Kamphuis–van Stratum
  19. Leon Vaessen
  20. Jan-Willem Westra
  21. Tom Latten
  22. Marcel Trienen
  23. Anouk Wetzels
  24. Remco Trijsburg
  25. Ralf Wetzels
  26. Hans Beckers
  27. Pepijn Pi van de Venne
  28. Gijs Goertz
  29. Dominique Busch
  30. Lei Limpens
DIT IS CAMPAGNENIEUWS, een bericht aangeleverd door één van de lokale politieke partijen die op 21 maart aanstaande meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het bericht weerspiegelt puur de mening van de betreffende lokale politieke partij en is onverkort en ongewijzigd geplaatst.
Cookieinstellingen