Marcel Kittel wint met miniscule voorsprong

Foto: HH

Dinsdag werd met de vierde etappe – van Saumur naar Limoges – de langste rit van deze Tour de France gereden.

Na 237 kilometer bleek Marcel Kittel een fractie eerder over de finish te zijn gekomen dan de Fransman Bryan Coquard. Net als gisteren moest een finishfoto uitsluitsel over de winnaar geven. Peter Sagan werd derde en behoudt de gele trui.

Debutant Dylan Groenewegen van LottoNL-Jumbo sprintte naar een knappe vierde plaats.

Kittel boekte vandaag zijn negende ritzege in de Tour. In 2013 (voor Argos-Shimano) en 2014 (voor Giant-Shimano) won hij telkens vier ritten. Vorig jaar mocht Kittel van zijn werkgever wegens vormgebrek niet mee naar de Tour. Reden voor de Duitser om in de winter de overstap te maken naar het Belgische Etixx-QuickStep. Voor dat team won hij dit jaar al twee etappes in de Giro d’Italia.

Vandaag was weer het bekende beeld te zien dat de niet uitgesproken klim-etappes al zo vaak hebben laten zien: een groepje renners – ditmaal waren dat de Duitser Andreas Schillinger, de Belg Oliver Naesen, de Spanjaard Markel Irizar en de Fransman Alexis Gougeard – ontsnapt en mag een groot deel van de koers vooruitblijven, maar wordt vervolgens steevast een tiental kilometer voor de meet weer opgevreten door het peloton. Waarna de sprinters de buit voor hun ploeg moeten zien binnen te slepen.

Cookieinstellingen