Wereldtop vrouwenwielrennen naar Sittard-Geleen

Anna van der Breggen
Anna van der Breggen
Foto: © youkeys (La Course by Le Tour de France 2015) [CC BY 2.0] via Wikimedia Commons

Olympische kampioene op de weg Anna van der Breggen, wereldkampioene Lizzy Armitstead en Marianne Vos rijden donderdag 1 september mee in de derde etappe van de Holland Ladies Tour, die start en finisht in Sittard.

De Holland Ladies Tour is de hoogst geklasseerde Nederlandse etappekoers voor vrouwen op de internationale kalender verreden. De gemeente Sittard-Geleen levert graag een bijdrage aan de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen.

Selectieve etappe

De start en finish van de Boels Rental Ladies Tour (resp. om 12:00 en circa 15:00 uur) vindt plaats op het Watersley Sports & Talentpark. Na het startschot vertrekt het peloton voor twee ronden van 52 kilometer door de Westelijke Mijnstreek, waarna een plaatselijke ronde van 18 kilometer op hen wacht. Met de start en finish in Sittard-Geleen en een fraaie route door de regio mogen de rensters rekenen op een selectieve etappe; een mooie gelegenheid om het klassement flink op te schudden.

Deelnemersveld

De Boels Rental Ladies Tour, ofwel de Holland Ladies Tour, is Nederlands oudste etappekoers voor wielrensters. De wedstrijd wordt sinds 1998 verreden, heeft de UCI 2.1 status vergaard en is hiermee de enige rittenkoers van het land. Op de erelijst prijken de namen van zeer prominente rensters als Leontien van Moorsel, Marianne Vos en Kristin Armstrong. Aan de etappe op 1 september nemen een groot aantal UCI World ploegen deel. Aan de start verschijnen niemand minder dan wereldkampioenen Marianne Vos, Lizzie Armitstead en Olympisch kampioen Anna van der Breggen.

Topsporttalenten

Sports & Talent Park Watersley is een internationale wooncampus voor topsporttalenten in Sittard-Geleen. In samenwerking met Sportzone Limburg kunnen meer dan 300 atleten gebruikmaken van de aanwezige diensten en faciliteiten. En zich, dankzij uitstekende voorzieningen op het gebied van onderwijs en zorg, in alle rust voorbereiden op hun topprestaties.

Maatregelen langs de route

De derde etappe van de Boels Rental Ladies Tour doet een aantal straten en wijken in de gemeente Sittard-Geleen aan, klik hier voor de route. Omwonenden worden per brief geïnformeerd over maatregelen die genomen kunnen en moeten worden om de tour zo veilig mogelijk te maken. Omwonenden wordt verzocht tussen 11.45 uur en 15.00 uur auto’s op de eigen oprit of enkele straten verderop te parkeren en ook eventuele bezoekers en/of leveranciers hiervan op de hoogte te stellen.

De rennerskaravaan passeert twee keer, met een tussenpoze van circa 75 minuten. De wegen worden alleen kort afgesloten tijdens de passages, tussendoor is gebruik hiervan gewoon mogelijk.

Meer informatie op de website hollandladiestour.nl.

Cookieinstellingen