Problematische testdag op Hungaroring voor Max Verstappen

Foto: Artes Max [CC BY-SA 2.0] via Wikimedia Commons

Max Verstappen heeft dinsdag een moeizame testdag afgewerkt op de Hungaroring in Hongarije. De Limburger kon tijdens de ochtendsessie vanwege problemen met de Renault-motor amper de baan op.

In de middag legde Verstappen nog wel heel wat rondjes af, 58 in totaal, maar zijn 1:21:228 bleek slechts de elfde tijd van de dag. Alleen de Zweed Gustav Malja was in de Sauber langzamer (1:21:503). Ondanks de tegenvallende ochtend was Verstappen aan het einde van de testdag tocht te spreken over het verzette werk. “Ondanks de valse start hebben we aardig wat onderdelen op de auto kunnen uitproberen, dat is positief”, zei hij tegen gppdate.net.

De negentienjarige Charles Leclerc klokte in de Ferrari de beste rondetijd op de Hungaroring: 1:17:746. De coureur uit Monaco stootte vlak voor het verstrijken van de testdag de Belg Stoffel Vandoorne (McLaren) van de eerste plaats.

De Fin Valtteri Bottas legde in zijn Mercedes met afstand de meeste rondes af, liefst 155. Bottas deed vooral testwerk voor bandenleverancier Pirelli.

Cookieinstellingen