Stephan Lotz wint voor de derde keer Glana Cup

Foto: © Ron Philips - sporteve-foto.nl

Donderdagavond 14 september zou de laatste Bioracer Glana Cup baanrit worden verreden op Wielerbaan Geleen.

Vanwege de weersomstandigheden werd deze wedstrijd echter afgelast. Hierdoor is het tussenklassement van vorige week tevens het eindklassement. Daarin staat Stephan Lotz uit Maasmechelen met ruime voorsprong bovenaan en daarmee is hij officieel de winnaar van de vijfde Bioracer Glana Cup 2017.

Donderdag 30 maart werd de eerste wedstrijd om de Glana Cup gewonnen door Philip Heijnen uit het Brabantse Oeffelt. Hij pakte daardoor ook als eerste de gele Bioracer trui. Daarna nam Jolle de Vries uit St. Geertruid de leiding in het klassement over. Jolle won een jaar eerder nog de Velo Cup. Michel van Dijke vertelt: “De koers van 11 mei was een memorabele wedstrijd die ik niet snel vergeet. Het weekend ervoor reden er stockcars op de wielerbaan tijdens de ForYouTour – Burgemeester Damenpark 85 jaar, daardoor lag er rubber op de wielerbaan. Omdat het tijdens de wielerwedstrijd een beetje regende zagen de renners er na afloop uit als koempels uit de mijn”.

Op 29 juni pakte Stephan Lotz de gele trui. Die stond hij niet meer af.

Winnaar in de categorie mannen 40- is Roel Jetten uit Einighausen. Hij wint ook het sprintklassement. Karina Dortu wint in de categorie vrouwen.

Eindklassement in de WBG Classificatie 2016-2017 (soort van Worldtour) is nog niet gevallen want Stephan Lotz en Lyon Ohlenforst hebben elk 100 punten. “Volgende week zijn de laatste twee avondkoersen. Dan zal de beslissing vallen”, zo verwachten baancommissarissen Michel van Dijke en Jack Theunissen.

De prijsuitreiking van de Velo en Glana Cup is volgende week donderdag vóór aanvang van de laatste avondkoers.

Cookieinstellingen