Fortuna Sittard – Jong AZ en de kunst van het inwrijven

Foto: © Niels van Renen

Tijdens de rust van de thuiswedstrijden van Fortuna Sittard komen regelmatig jonge voetballertjes het veld op voor een potje penalty schieten.

Dat was ook het geval in de rust van de dik gewonnen wedstrijd tegen Jong AZ, die afgelopen vrijdag werd gespeeld.

In afwachting van het moment dat de jonge voetballertjes het veld op mochten passeerden de spelers van AZ, die net van het veld kwamen na een voor hen rampzalige eerste helft. Een van de jonge spelertjes wreef dat nog maar eens even in en stelde een bijdehante vraag, waar overigens zeer sportief op werd gereageerd.

https://twitter.com/vrouwefortuna/status/911456969818505217

Op het veld deed Lisandro Semedo overigens hetzelfde door na zijn tweede en Fortuna’s vijfde doelpunt van de avond Jong AZ-speler Owen Wijndal recht in zijn gezicht ‘uit te juichen’. Die actie was een theatrale afrekening met het onsportieve gedrag van de Jong AZ-speler. Die weigerde namelijk in de tweede helft bij een ruime achterstand de bal buiten de lijnen te spelen toen Christopher Braun geblesseerd op het veld lag. Dat kwam hem vervolgens gedurende de rest van de wedstrijd bij elk balcontact op een fluitconcert van het thuispubliek te staan.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen