Max Verstappen rijdt tweede tijd in tweede training

archieffoto
archieffoto
Foto: Morio [CC BY-SA 4.0] via Wikimedia Commons

Max Verstappen heeft tijdens de tweede vrije training voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten op het circuit in Austin de tweede tijd neergezet. In de eerste training klokte hij de vierde tijd.

De Limburger moest in de tweede training alleen Mercedescoureur Lewis Hamilton voor zich dulden. Verstappen liet 1:35.065 als snelste ronde noteren, de Britse WK-leider Hamilton was in zijn Mercedes bijna 0,4 seconde sneller: 1.34,668. De Australiër Daniel Ricciardo, Verstappen’s teamgenoot bij Red Bull, zette de vijfde tijd neer (01:35.463).

Verstappen legde in de tweede oefensessie 30 ronden af. Hamilton reed er 26. Sebastian Vettel kwam tijdens de tweede vrije training slechts tot negen rondjes. De Duitser liet nog wel in zijn Ferrari de derde rondetijd noteren: 1:35.192.

Verstappen klokte tijdens de eerste training de vierde tijd. Ook in die sessie was Hamilton het beste op dreef.

Vlak voor het begin van de eerste vrije oefensessie maakte Red Bull bekend dat de Nederlander de komende drie jaar voor de Oostenrijkse renstal blijft rijden. Verstappen tekende tot en met 2020 bij.

Hamilton kan zondag vroegtijdig zijn vierde wereldtitel veroveren. Zijn voorsprong op Vettel bedraagt 59 punten, met nog vier races te gaan.

Cookieinstellingen